Gaar de pompoen. Dit kan op verschillende manieren: koken in wat water, stomen, roosteren in de oven. Dat laatste is het lekkerst, dan blijft de pompoen droog en krijgt hij een licht geroosterde smaak.
Pureer de pompoen in de keukenmachine en doe het in een keukendoek. Knijp de doek uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt. De puree moet droog zijn. Droog het eventueel nog even in de oven.
Meng de pompoenpuree met de eieren, parmezaanse kaas, broodkruim, amarettikoekjes en zout, peper en nootmuskaat. Meng tot het een stevige massa is. De puree moet ook stevig op smaak zijn, want het raviolideeg neutraliseert de smaak straks.
Rol het pastadeeg uit tot vellen van 1,5 á 2 mm dik. Leg ze op een met bloem bestoven werkblad. Maak lichte markeringen van de plekken waar de ravioli's uitgesneden gaan worden, besmeer het licht met eiwit en leg hierop een hoopje pompoenpuree.
Besmeer de andere helft van de pastavellen ook met eiwit en leg deze op de pompoen. Druk de ravioli's dicht en zorg dat er geen lucht meer inzit.
Zet een pan met ruim water op en doe er zout bij als het aan de kook is gekomen. Kook de ravioli een minuut of 5. Schep ze dan op een voorverwarmde schaal en schenk er de gesmolten boter over, bestrooi met parmezaanse kaas en serveer.
Amandelspijs
Amandelspijs
Ingrediënten
Instructies
Eendenrillettes
Eendenrillettes
Ingrediënten
Eendenpoten
Serveren
Garnituur
Kruiden
Op smaak brengen
Instructies
Voorbereiding
Poten
rillettes
Boeuf Wellington 2
Boeuf Wellington 2
Ingrediënten
Duxelle
Ossenhaas
Instructies
Duxelle
Ossenhaas
Afmaken
Wortel pannacotta
Wortel pannacotta
Ingrediënten
Instructies
Prei met vinaigrette en Bellota ham
Prei met vinaigrette en Bellota ham
Ingrediënten
croutons
Voorbereiding van prei
Aardbeienvinaigrette
Serveren
Instructies
Croutons
Prei
Vinaigrette
Serveren
Parmezaanse kaas koekjes
Parmezaanse kaas koekjes
Ingrediënten
Instructies
Geroosterde aubergine met ansjovis en basilicum
Geroosterde aubergine met ansjovis en basilicum
Ingrediënten
Instructies
Ravioli met pompoenvulling
Ravioli met pompoenvulling
Ingrediënten
Instructies
Tartelettes met vijgen en pistache
Tartelettes met vijgen en pistache
Ingrediënten
Instructies
Deeg
Pistache frangipane
Ragu Bolognese
Emilia Romana
Ragu Bolognese
Ingrediënten
Instructies