Amandeltaart

Gang Patisserie
Keuken Italiaans, Spaans
Porties 1 taart 24 cm

Ingrediënten
  

  • 6 stuks Eieren 60 g per stuk
  • 250 g Suiker
  • 0,5 stuks Citroen rasp
  • 0,5 tl Kaneel
  • 350 g Amandelmeel
  • Zout

Instructies
 

  • Vet een taartvorm van 24 cm in en bestuif met amandelmeel. Verwarm de oven op 180ºC.
  • Klop de eieren los met de suiker, een snufje zout, citroenrasp en kaneel. Roer het amandelmeel er goed doorheen tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de vorm en strijk glad met een paletmes. Bak de taart in ongeveer 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Laat daarna afkoelen.
  • Voor het serveren kun je de taart bepoederen met poedersuiker. Eventueel nog een symbolisch teken op de taart leggen, bijvoorbeeld het kruis van Santiago de Compostella. Dan is de amandeltaart een Spaanse taart geworden. Deze taart is glutenvrji, er komt geen tarwebloem aan te pas. In Italie zie je ze ook wel gemaakt met tarwebloem. Met het wapen van Palermo is de taart Siciliaans. Beetje kort door de bocht, maar beide landen hebben Arabische wortels en ziedaar de amandel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept