Bumbu rendang padang
Bumbu voor de rendang padang
- 1,5 el korianderzaad
- 5 stuks kemirinoten geroosterd
- 40 g gemberwortel geschild en in plakjes gesneden
- 50 g laos geschild en in plakjes gesneden
- 10 g geelwortel geschild en in plakjes gesneden
- 10 stuks lombokpepers pitjes en zaadlijst verwijderd, grof gehakt
- 2 stuks rawit pitjes en zaadlijst verwijderd, grof gehakt
- 1 mespunt zout
- 165 g sjalot gesnipperd
- 10 teentjes knoflook
Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan. Wrijf daarna fijn in een vijzel.
Voeg het gemalen korianderzaad bij de overige ingredienten. In stappen als je een vijzel gebruikt of in 1 keer als je een blender gebruikt. Wrijf of blender tot een pasta, eventueel met een paar eetlepels olie.
Vanja van der Leeden, Indorock
Met rijst gevulde kip
Met rijst gevulde kip
Ingrediënten
Vulling
Kip
Instructies
Vulling
Kip
Gegratineerde pestognochhi met tomatensaus
Gegratineerde pestognochhi met tomatensaus
Ingrediënten
Instructies
Gestoomde aardappeltjes in beurre noisette
Gestoomde aardappeltjes in beurre noisette
Ingrediënten
Instructies
Menu Indonesië
Rendang padang
Ingrediënten
Instructies
Bumbu rendang padang
Ingrediënten
Instructies
Nasi kuning
Ingrediënten
Instructies
Serundeng
Ingrediënten
Bumbu
Kokos
Afmaken serundeng
Instructies
Bumbu
Kokosrasp
Serundeng
Acar van rode kool
Ingrediënten
Instructies
Crème brulée met pandan en jasmijn
Ingrediënten
Instructies
Crème brulée met pandan en jasmijn
Crème brulée met pandan en jasmijn
Ingrediënten
Instructies
Acar van rode kool
Acar van rode kool
Ingrediënten
Instructies
Serundeng
Serundeng
Ingrediënten
Bumbu
Kokos
Afmaken serundeng
Instructies
Bumbu
Kokosrasp
Serundeng
Nasi kuning
Nasi kuning
Ingrediënten
Instructies
Bumbu rendang padang
Bumbu rendang padang
Ingrediënten
Instructies
Rendang padang
Rendang padang
Ingrediënten
Instructies