Bumbu rendang padang

Bumbu voor de rendang padang
Keuken Indonesië
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 el korianderzaad
  • 5 stuks kemirinoten geroosterd
  • 40 g gemberwortel geschild en in plakjes gesneden
  • 50 g laos geschild en in plakjes gesneden
  • 10 g geelwortel geschild en in plakjes gesneden
  • 10 stuks lombokpepers pitjes en zaadlijst verwijderd, grof gehakt
  • 2 stuks rawit pitjes en zaadlijst verwijderd, grof gehakt
  • 1 mespunt zout
  • 165 g sjalot gesnipperd
  • 10 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan. Wrijf daarna fijn in een vijzel.
  • Voeg het gemalen korianderzaad bij de overige ingredienten. In stappen als je een vijzel gebruikt of in 1 keer als je een blender gebruikt. Wrijf of blender tot een pasta, eventueel met een paar eetlepels olie.
Vanja van der Leeden, Indorock
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept