Acar van rode kool

Keuken Indonesië
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 125 ml natuurazijn
  • 75 g suiker
  • 2 stuks kruidnagels geplet in de vijzel
  • 1 stuks kaneelstokje geplet in de vijzel
  • 1 stuks steranijs
  • 0,25 tl zout
  • 0,25 stuks rode kool
  • 0,5 stuks mango
  • 1 stuks minikomkommer
  • 1 stuks limoen

Instructies
 

  • Verwarm de azijn met de suiker, kruidnagels, kaneelstokje, steranijs en zout en roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat 15 minuten trekken.
  • Snijd de rode kool in dunne reepjes. Snijd de mango en komkommer in dunnen plakjes.
  • Zeef de azijn en rasp de limoen. Knijp de helft uit in de azijn.
  • Meng vlak voor het serveren de kool met de azijn als je een knapperige acar wilt. Na een tijdje wordt de kool zacht, dat kan ook. Strooi de limoenzestes over de acar.
Bron: Vanja van der Leeden, Indorock
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept