Crème brulée met pandan en jasmijn

Gang Nagerecht
Keuken Indonesië
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml volle melk
  • 250 ml kokosmelk
  • 4 balderen pandanblad geknoopt
  • 2 el jasmijnthee
  • 5 stuks eidooiers
  • 75 g suiker
  • palmsuiker om te karamelliseren

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 110°C.
    Breng de melk, kokosmelk, pandanblad en jasmijnthee tegen de kook aan en laat van het vuur af 15 minuten trekken.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een egale saus. Giet er al roerende via een zeef de warme melk door en meng goed. Giet de saus in lage schaaltjes en zet in de oven op een bakplaat. Laat de puddinkjes ruim een uur garen, tot ze gestold zijn. Laat afkoelen.
  • Voor het serveren strooi je er de palmsuiker op en karamelliseer met een brander. De suikerlaag wordt hard en je kunt hem zo serveren. Als je de puddinkjes lang laat sstaan, wordt de laag zacht.
Bron: Vanja van der Leeden, Indorock
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept