Maak een droge karamel met de fijne suiker, giet af tot kamertemperatuur en meng tot poeder. Strooi 45 g karamelpoeder op de bodem van een tatinvorm met een diameter van 16 cm.
Schik de “gekonfijte” appelkwartjes in rozetten, strooi nog eens 10 g karamelpoeder en giet 20 g pectinesap. Afgedekt bakken gedurende 45 minuten in een geventileerde oven op 180 ° C. Uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
Gegratineerde pestognochhi met tomatensaus
Gegratineerde pestognochhi met tomatensaus
Ingrediënten
Instructies
Gestoomde aardappeltjes in beurre noisette
Gestoomde aardappeltjes in beurre noisette
Ingrediënten
Instructies
Menu Indonesië
Rendang padang
Ingrediënten
Instructies
Bumbu rendang padang
Ingrediënten
Instructies
Nasi kuning
Ingrediënten
Instructies
Serundeng
Ingrediënten
Bumbu
Kokos
Afmaken serundeng
Instructies
Bumbu
Kokosrasp
Serundeng
Acar van rode kool
Ingrediënten
Instructies
Crème brulée met pandan en jasmijn
Ingrediënten
Instructies
Crème brulée met pandan en jasmijn
Crème brulée met pandan en jasmijn
Ingrediënten
Instructies
Acar van rode kool
Acar van rode kool
Ingrediënten
Instructies
Serundeng
Serundeng
Ingrediënten
Bumbu
Kokos
Afmaken serundeng
Instructies
Bumbu
Kokosrasp
Serundeng
Nasi kuning
Nasi kuning
Ingrediënten
Instructies
Bumbu rendang padang
Bumbu rendang padang
Ingrediënten
Instructies
Rendang padang
Rendang padang
Ingrediënten
Instructies
Nieuwe tarte tatin 2
Zanddeeg
Verse vanillecrème
1e koken gekonfijte appels
Pectinesap
Gekonfijte appels 2e kooktijd
Montage en afwerking
Stap 1: Zoet deeg zonder te zinken
Maak de boter zacht en kneedbaar. Voeg de gezeefde poedersuiker toe, meng.
Voeg de bloem en het zout toe, homogeniseer.
Gebruik een spuitzak en spuit 210 g in een cirkel met een diameter van 16 cm. Bak 35 minuten op 170 ° C.
Stap 2: Rauwe vanillecrème
Combineer room en vanille; reserveren.
Stap 3: gekonfijte appels 1ste keer koken
Schil en ontpit de appels en snijd ze in vieren. Doe ze in een bakje, bestrooi met de basterdsuiker, voeg de zoete boter en de gespleten en geschraapte vanillestokjes toe.
Dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 45 minuten op 180 ° C. Giet af aan het einde van de bereiding.
Stap 4: Pectinesap
Breng het water, vanille-extract, citroensap en boter naar 45 ° C.
Voeg de basterdsuiker en de eerder gemengde pectine toe en breng aan de kook. Reserveren.
Stap 5: gekonfijte appels 2e bereiding
Maak een droge karamel met de fijne suiker, giet af tot kamertemperatuur en meng tot poeder. Strooi 45 g karamelpoeder op de bodem van een tatinvorm met een diameter van 16 cm.
Schik de “gekonfijte” appelkwartjes in rozetten, strooi nog eens 10 g karamelpoeder en giet 20 g pectinesap. Afgedekt bakken gedurende 45 minuten in een geventileerde oven op 180 ° C. Uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 6: Montage en afwerking
Leg op het knapperige zandkoekje 100 g rauwe vanillecrème met een spuitzak. Ontvorm de puck van in karamel gebakken appels en plaats deze voorzichtig op de zandkoek gegarneerd met room. Bestrooi met een paar geroosterde boekweitzaadjes voor de decoratie.