Mandorlaccio

Amandeltaart

Ingrediënten
  

Taart

  • 5 stuks eieren gesplitst
  • 100 g suiker
  • zeezout
  • 200 g amandelmeel
  • 1 el honing

Amandelpraliné

  • 100 g suiker
  • 60 g amandelen grof gehakt

Instructies
 

Amandelpraliné

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verhit de suiker en de gehakte amandelen in een steelpan met dikke bodem. Roer niet en blijf erbij tot de suiker bruin gaat kleuren. Neem de pan van het vuur als de suiker mooi karamelkleurig is en giet de karamel met amandelen op het bakpapier. Laat afkoelen en breek ze dan in stukjes.

Taartdeeg

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een taartvorm van 23 cm met bakpapier.
  • Doe de eidooiers, suiker en zout in een kom en klop tot een glad geheel. Voeg het amandelmeel en de honing toe en klop tot het goed is gemengd.
  • Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel eenderde hiervan door het amandelmengsel om "familie" te maken. Vouw daarna de rest van de eiwitten voorzichtig erdoor. Het moet zo luchtig mogelijk blijven. Giet het beslag dan in de taartvorm en strooi de praliné erover.
  • Bak de taart in ongeveer 30 minuten tot hij gaar is. Laat afkoelen in de vorm, maar haal hem eruit als hij nog een beetje warm is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept