In beurre noisette gefrituurde bloemkool

Porties 1 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 stuks bloemkool zo vers mogelijk en klein
  • 5 kg boter

Instructies
 

  • Maak van de boter een beurre noisette.
  • Haal de bladeren van de bloemkool zonder in de kool te snijden.
  • Verhit de beurre noisette tot 180°C en doe er de bloemkool voorzichtig in. Houd hem vast, eerst een klein stukje erin, zodat je ziet wat er gebeurt. De boter kan gaan schuimen door het vocht uit de bloemkool. Laat de kool langzaam zakken in de boter tot hij bijna helemaal onder is. Kijk af en toe hoe de kleur is. Als die mooi goudbruin is kun je de kool eruit halen en op een bord leggen. Hier kookt hij vanzelf verder gaar. Je kunt hem ook doormidden snijden en checken of hij voldoende gaar is. Zo niet, dan leg je hem nog even in de oven op 160°C.
  • Om te presenteren kun je hem mooi doormidden snijden, of in kwarten. Dat ligt aan de grootte. Serveer met een saus zoals beurre blanc, groene mole saus, persillade etc.
Inspiratie: Joris Bijdendijk
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept