Feuilletine

Gang Patisserie
Porties 140

Ingrediënten
  

  • 35 g Bloem
  • 35 g Boter
  • 35 g Eiwit
  • 35 g Poedersuiker
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Taartje van criollo chocolade met mango en passievrucht

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Nagerecht, Patisserie, Vegetarisch
Porties 6

Ingrediënten
  

Bodem

  • 75 g Hazelnootcompound
  • 80 g Feuilletine

cake

  • 40 g Cacaopoeder
  • 125 g Boter gesmolten
  • 125 g Suiker
  • 125 g Bloemkool
  • 60 g Hazelnoten tot poeder gemalen
  • 5 g Bakpoeder
  • 3 stuks Eieren

Bodem

  • 100 g Chocoladedruppels melk
  • 125 g Chocoladedruppels Criollo

Chocolademousse

  • 2 stuks Eieren lauwwarm
  • 6 g Gelatine
  • 150 g Chocoladedruppels Criollo

Passievruchtengelei

  • 250 g Passievruchtenjam

Chocolademousse

  • 300 g Room Half stijf geslagen

Passievruchtengelei

  • 5 g Gelatine

Cacaospiegel

  • 250 g Suiker
  • 200 g water
  • 20 g Gelatine
  • 150 g Room
  • 85 g Cacaopoeder

Instructies
 

  • Cake: Verwarm de oven voor op 160ºC. Maak een beslag van de cake-ingrediënten. Vul hier 2 cakevormen mee. Bak ze in 30 tot 40 minuten gaar.
  • Chocolade feuilletinebodem: Smelt de chocolade voor de bodem au bain marie en meng er de andere ingrediënten door.
  • Chocolademousse: Maak een ganache van de eieren, gelatine en de gesmolten chocolade en meng dit door de hete room. Laat afkoelen.
  • Passievruchtengelei: Kook de passievruchtenjam. Zet het vuur uit als het kookt en voeg de gelatine toe. Roer goed tot het is opgelost. Laat afkoelen.
  • Chocoladespiegel: Smelt de chocolade au bain marie. Kook het water en de suiker met de room. Meng met de chocolade en voeg de gelatine eraan toe. Roer goed door en laat afkoelen.
  • Opmaak: Bekleed een bakplaat met folie. Begin met een laag feuilletinebodem, dan een plak cake, de helft van de chocolademousse en weer een plak cake. Besmeer de bovenste plak cake met de passievruchtengelei en doe daar de chocolademousse op. Strijk glad. Laat de taart opstijven en portioneer daarna. Dresseer het taartje mooi op een bord en geleer met de chocoladespiegel. Garneer met mango-passievruchtensorbetijs, crème en gel van mango en passievrucht, verse stukjes mango en passievrucht en geroosterde hazelnoten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Rode uiencompote

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Vegetarisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 el Boter
  • 2 el Honing
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 3 stuks Ui Rode ui
  • 200 ml Wijn, rood

Instructies
 

  • Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui circa 5 minuten. Schenk de balsamicoazijn en de rode wijn erbij en voeg de honing toe. Breng rustig aan de kook. Laat circa 15 minuten op laag vuur koken tot er een stroperige uiencompote ontstaat. Breng op smaak met een beetje zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Eendenborst met structuren van rode biet en rode uiencompote

Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht, Hoofdgerecht gevogelte
Porties 4

Ingrediënten
  

Eendenborst

  • 2 stuks Eendenborst

Bietenzoetzuur

  • 100 g Witte wijnazijn
  • 100 g Witte wijn
  • 1 tl Mierikswortel
  • 3 stuks Minibietjes Verschillende kleuren

Compote van gele biet

  • 100 g Suiker
  • 100 g Witte wijnazijn
  • 100 g Witte wijn
  • 100 g Kippenbouillon

Rondjes van gele biet

  • 4 stuks Bieten gele biet

Compote van rode biet

  • 1 stuks Sinaasappel Zestes
  • 0,5 Mierikswortel

Zes

  • 200 g Bieten rood en geel

Compote van rode biet

  • 500 Bieten

Gel

  • 100 g Bietensap rood
  • 100 g Bietensap geel

Bietenzoetzuur

  • 100 g Suiker

Meringue

  • 13 g Albuminapoeder
  • 60 g Bietensap
  • 10 g Poedersuiker
  • 10 g Suiker

Opmaak

  • 10 g Snijbiet
  • 30 g Rode uiencompote

Gel

  • 2 g Agar ag

Instructies
 

Eendenborst

  • Bereid de eendenborsten sous vide, zie recept hiervan. Vries ze in als ze volledig afgekoeld zijn en ontdooi en breng weer op temperatuur van 63ºC voor gebruik. Brand met de brander een mooie bruine korst op het vlees en portioneer.

Gel van rode en gele biet

  • Maak van de bieten sap in de sapcentrifuge. Kook het sap met de agar agar goed door, gebruik de staafmixer om goed te mengen. Laat de gel opstijven op een plaatje. Draai het sap na het opstijven op in de keukenmachine, haal door een fijne zeef en doe over in twee spuitzakken, een voor de gele en een voor de rode bietengel.

Compote van rode biet

  • Verpak de bieten in alufolie en gaar ze in de oven op 200 ºC, ongeveer 45 minuten.
  • Leg per persoon 2 bietjes apart en draai van de rest een tapenade met de mierikswortel de sinaasappelrasp. Stoof de bewaarde bietjes vlak voor het serveren even in een bouillon.

Rondjes van gele biet

  • Schil de gele bieten en snijd in plakken van 1 cm. Steek de plakken uit met een steker 3 en haal met een steker 1 het midden eruit. Bewaar het restant van de gele bietjes.
  • Kook de ringetjes en rondjes gaar in de bouillon en zet apart.

Compote van gele biet

  • Snijd de restanten gele biet fijn en kook gaar in de bouillon. Draai daarna nog even fijn in de keukenmachine.

Bietenzoetzuur

  • Snijd van de verschillende soorten minibietjes halfronde stukjes en blancheer ze in gezouten water. Maak een mengsel van de zoetzuur-ingredienten en kook dit even door. Laat afkoelen en leg per kleur biet de stukjes biet in een apart kommetje zoetzuur.

Meringue

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en sla stijf met de garde. Doe in een spuitzak en spuit ronde dopjes op een siliconenmat. Droog minimaal 4 uur op 80ºC.

Opmaak

  • Kwast de rode bietencompote op het bord, leg hierop het vlees en drapeer de overige ingrediënten eromheen. Leg de rode uiencompote naast de eend. Drapeer met enkele blaadjes snijbiet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Aardappelkroketten

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht, Vegetarisch
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 100 g Paneermeel
  • 100 g Boter
  • 3 stuks Eiwit
  • 3 stuks Eidooier
  • 3 kg Aardappelen

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim water gedurende 20 minuten. Giet de aardappelen af. Zet ze nog even op het vuur onder voortdurend opschudden zodat ze wat droger worden.
  • Pureer de aardappelen met behulp van een roerzeef (passe-vite). Meng de puree met de losgeklopte eierdooiers en de boter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Duw de puree door de kroketmachine (of gebruik een spuitzak zonder spuitmond) zodat je lange cilinders verkrijgt. Laat de rolletjes afkoelen.
  • Snij de kroketten op maat en wentel ze door de losgeklopte eiwitten en daarna door het paneermeel.
  • Frituur de aardappelkroketten op 200 graden mooi bruin.
  • Tip: Kroketten krijgen een meer verfijnde smaak als je ze na het bakken lichtjes bestuift met witte peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Speculaasmousse

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Nagerecht, Patisserie, Vegetarisch
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 100 g Eiwit
  • 75 g Suiker
  • 180 ml Room Als laatste
  • 1 blaadjes Gelatine
  • 12 g Speculaaskruiden
  • 140 ml Room Als eerste
  • 50 g Boter
  • 150 g Chocoladedruppel wit

Instructies
 

  • Doe de gelatine in een bakje koud water.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie. Meng met de boter en de room. Voeg de speculaaskruiden toe en de gelatine. Meng goed, zodat de gelatine oplost.
  • Sla het eiwit met de suiker stijf. Meng dit dan met het chocolademengsel.
  • Sla de room halfstijf en meng door het chocolade/eiwit mengsel.
  • De mousse is nu klaar voor gebruik. Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Groentebouillon van geroosterde groenten

Gang Sauzen, Soepen, Vegetarisch
Porties 2 liter

Ingrediënten
  

  • 250 g Champignons
  • 250 g Knolselderij
  • 1 stuks Winterwortel
  • 4 stuks Sjalotjes

Instructies
 

  • Rooster paddenstoelen, knolselderij (in blokken) en sjalotten goudbruin. Voeg paddenstoelen en knolselderijschil toe.
  • Houd paddenstoelen apart om later gebakken aan het gerecht toe te voegen. Hierna specerijen als; korianderzaad, laurier, peperkorrels, kruidnagel en een bosjes peterselie toe.
  • Restanten van andere gerechten kunnen altijd toegevoegd worden. Zet het geheel onder water en dek af.
  • Laat zolang mogelijk staat, hier zeef en passeer. Gebruik handschoentjes om al het vocht uit het gezeefde product te knijpen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Salade van Wortel en quinoa, wortelsap, radijzen en dragonmayonaise

Gang Vegetarisch, Voorgerecht
Keuken Wereld
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Appel sorbetijs

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 g Suiker
  • 2 stuks Citroen
  • 4 stuks Granny smith
  • 0,75 dl water

Instructies
 

  • Breng de suiker met het water aan de kook, laat de suiker al roerend oplossen.
  • Laat het stroopje afkoelen.
  • Was en schil de appels, dep ze droog en snijd ze in vieren.Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
  • Pureer de appels, het suikerstroopje en het citroensap in de keukenmachine en giet het mengsel door een puntzeef, in een plastic diepvries bak
  • Maak er ijs van.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!