Pommes duchesse

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 kg Aardappelen
  • 1 stuks Ei
  • 100 g Boter
  • 0,5 tl Nootmuskaat

Instructies
 

  • Schil en kook de aardappelen met wat zout. Snij de boter in blokjes. Klop het ei los. Leg bakpapier op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Giet de gekookte aardappelen af. Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Roer met een houten lepel het ei en de boter door de puree tot een smeuïge massa ontstaat. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met een gekartelde mond en spuit rozetten van ca. 4 cm. doorsnee op de bakplaat. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de rozetten in ca. 25 minuten goudbruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept