Eetbare stenen

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 60 g Kaolin
  • 70 g Bouillon
  • 30 g Suiker

Instructies
 

  • Klei-aardappeltjes:
    • Kook krielaardappeltjes in gezouten water beetgaar.
    • Maak van 60 gram kaolin, 70 gram bouillon (koud) en 30 gram suiker een papje.
    • Haal de drooggedepte aardappeltjes door het beslag en laat vervolgens drogen op circa 70° Celsius.
    Tips:
    • Strooi wat smaakstof over de aardappel voordat je deze laat drogen (zout, lijnzaadjes, sesamzaadjes)
    • Voeg inktvisinkt toe aan het beslag voor grijze ‘kiezelstenen’.
    • Borstel wat kleurstof over de kaolin om ‘kwarteleitjes’ te krijgen. (Eerst de aardappeltjes iets laten aandrogen en daarna de kleurstof erover borstelen.)
    Krokante chocosteentjes
    • Smelt 55 gram chocolade en meng met 20 gram kaolin en 10 gram suiker (kan gewoon met de hand of een lepel).
    • Laat aandrogen tot grove chocoladekiezels.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept