Het zachte garen in een vacuümzak heeft vele voordelen. Zo blijven niet alleen alle voedingsstoffen en vitamines behouden, maar ook de frisse kleur. En als het gaat om tijd, is men zeer flexibel. Door de sous-vide gaarmethode worden de aroma’s van vlees, vis, groenten en kruiden geïntensiveerd. Het is daarom belangrijk om met kwalitief hoogwaardige levensmiddelen te werken. Een vacuüm verpakte Nieuw-Zeelandse hertenrug of filet gaar je in 25 minuten in een waterbad bij een constante temperatuur van 55°C. Het vlees is dan botermals. Het beste lukt deze bereidingsmethode met behulp van een vacumeermachine en een sous-vide apparaat, een waterbad met regelbare temperatuurschakelaar. Een andere optie is het vlees in een vuurvaste schaal in de oven, bij een temperatuur van 54°C, ongeveer een half uur in een waterbad te garen. Voor een mooie korst het vlees kort in wat boter aanbraden of met een brander kort bewerken.
Groentesap groen
Groentesap groen
Ingrediënten
Instructies
Hertenrug sousvide
Hertenrug sousvide
Ingrediënten
Instructies
Bietensalade met honingdressing en pompoen
Bietensalade met honingdressing en pompoen
Ingrediënten
Instructies
ricottataart
ricottataart
Ingrediënten
Instructies
Sauzijcenbroodjes
Sauzijcenbroodjes
Ingrediënten
Instructies
Kaasstengels
Kaasstengels
Ingrediënten
Instructies
Citroenmeringue taartjes
Citroenmeringue taartjes
Ingrediënten
deeg
citroencreme
Italiaanse meringue
Zwitsere meringue
decor
Instructies
Deeg
Citroencreme
Italiaanse meringue
Zitserse meringue
Afmaken
Zwarte risotto met gamba’s en spek
Zwarte risotto met gamba's en spek
Ingrediënten
Garnalen
Risotto
Tomatenjus
Kruidensalade
Decor
Tomatenjus
Instructies
Garnalen
Risotto
Tomatenjus.
Verse kruidensalade
Gefrituurde Julienne van prei
Asperges
Serveren
Tomatenfondue
Tomatenfondue
Ingrediënten
Instructies
Tomatencoupe royaal, sorbet
Tomatencoupe royaal, sorbet
Ingrediënten
Tomaat royale
Tomaten tartaar
Tomatensorbet
Tomaten aspic
Tomatengarnering
Tomaten coulis
Decor
Instructies
Tomaat royale
Tomaten tartaar
Tomaten sorbet
Tomaten gelei
Garnering
Tomatencoulis