Sushi met mozzarella en basilicum

Gang Aperatief
Porties 16

Ingrediënten
  

  • 125 g Sushirijst
  • 2 stuks Paprika, rood
  • 2 el Olie
  • 4 stuks Tomaat. gedroogd
  • 100 g Mozarella
  • 10 blaadjes Basilicum

Instructies
 

  • Kook de sushirijst zoals in het recept van de rijst staat.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika's op een bakplaat en zet ze 30 minuten in de oven, tot het vel zwart geblakerd is. Laat de paprika's afkoelen en ontvel ze. Snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze dan in repen.
  • Vet een vierkant taartblik met losse bodem van 18 x 18 cm in met olie. Bekleed met plastic folie. Laat de folie over de randen hangen, om het uithalen te vergemakkelijken. Druk een laag rijst van 3 cm in de vorm. Vet de rijst in met een beetje olie om het beleg beter te laten plakken.
  • Verdeel de paprika en mozzarella in brede diagonale repen over de trijst. Leg er steeds dunne repen basilicum en zongedroogde tomaat tussen. Bedek de sushi met plasticfolie en zet er een andere vorm op met iets zwaars erop. Zet 15 minuten in de koelkast, haal het gewicht eraf en haal de sushi's uit de vorm. Snijd hem in nette stukken met een nat, zeer scherp mes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept