knolselderij met appel

Gang Voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Knolselderij
  • 5 dl Melk
  • 1 stuks Vanillestokje
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuks Granny Smith
  • 100 g suiker

Instructies
 

  • Maak de knolselderij schoon en snijd met de mandoline in dunne plakjes. Breng de melk, met een snufje zout, aan de kook en schraap het vanillestokje hierin leeg. Doe het stokje er ook bij. Doe de gesneden knolselderij erbij en laat zachtjes koken tot het gaar is, ongeveer 20 minuten. Haal de knolselderij uit de melk en stapel ongeveer 5 plakjes op elkaar. Druk met een rechthoekige vorm mooie rechthoekjes uit en leg weg, afgedekt met alu folie om warm te houden. Of, als je het later pas gebruikt, laat afkoelen en wikkel het in plasticfolie. Laat dan weer op temperatuur komen in de stoomoven of boven een pan zacht kokend water. Maak terwijl de knolselderij aan het koken is, de karamel voor de appel. Schil de appels en snijd ze in kleine brunoise, ongeveer 4 mm vierkant. Doe de appel bij de karamel als deze bruin kleurt. Laat even staan, zodat de appel iets zacht wordt. Leg dan een dun laagje appel op de knolselderij, haal het rechthoekje weg en leg met een palletmes op een voorverwarmd bord. Een zwart bord is mooi, dat steekt goed af tegen het roomkleurige van de knolselderij. Geef een draai van de pepermolen over het gerecht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept