Zuurkoolsoep
Ingrediënten
- 25 g Boter
- 0,5 stuks Ui
- 3 dl Wildfond of een andere vlees/gevogelte fond
- 200 g Zuurkool
- 4 dl Room
- 50 g Spek
Instructies
Soep
- Verwarm de boter in een pan en fruit de ui. Doe de bouillon en zuurkool erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en pureer met de staafmixer of blender. Wrijf door een zeef en roer de helft van de room erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Spekschuim
- Breng voor het spekschuim de resterende room aan de kook. Zet laag en voeg het spek toe. Laat 20 minuten zachtjes trekken. Schenk de room door een zeef en laat afkoelen. Zet weg in de koelkast.
Presentatie
- Schenk de spekroom in een kidde. Verwarm de soep en schep in glazen of mooie diepe bordjes. Spuit het spekroom voorzichtig op de soep en leg op de rand van ieder bord een krokantje. Garneer eventueel met groentescheuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!