Maak de knolselderij schoon en snijd met de mandoline in dunne plakjes.
Breng de melk, met een snufje zout, aan de kook en schraap het vanillestokje hierin leeg. Doe het stokje er ook bij. Doe de gesneden knolselderij erbij en laat zachtjes koken tot het gaar is, ongeveer 20 minuten.
Haal de knolselderij uit de melk en stapel ongeveer 5 plakjes op elkaar. Druk met een rechthoekige vorm mooie rechthoekjes uit en leg weg, afgedekt met alu folie om warm te houden. Of, als je het later pas gebruikt, laat afkoelen en wikkel het in plasticfolie. Laat dan weer op temperatuur komen in de stoomoven of boven een pan zacht kokend water.
Maak terwijl de knolselderij aan het koken is, de karamel voor de appel.
Schil de appels en snijd ze in kleine brunoise, ongeveer 4 mm vierkant.
Doe de appel bij de karamel als deze bruin kleurt. Laat even staan, zodat de appel iets zacht wordt.
Leg dan een dun laagje appel op de knolselderij, haal het rechthoekje weg en leg met een palletmes op een voorverwarmd bord. Een zwart bord is mooi, dat steekt goed af tegen het roomkleurige van de knolselderij. Geef een draai van de pepermolen over het gerecht.
knolselderij met appel
knolselderij met appel
Ingrediënten
Instructies
Mandarijenroom
Mandarijenroom
Ingrediënten
Instructies
Pompoensoep met mandarijenenroom en lavas
Pompoensoep met mandarijenenroom en lavas
Ingrediënten
Instructies
Knolsederijlasagne met foelie en appel
Knolsederijlasagne met foelie en appel
Ingrediënten
Instructies
Pasta met groenten
Pasta met groenten
Ingrediënten
Instructies
Steak tagliata
Steak tagliata
Ingrediënten
dressing
Instructies
Coquilletartaar met witte chocolade
Coquilletartaar met witte chocolade
Ingrediënten
Garnalenolie
Schuim
Coquiletartaar
Afmaken
Instructies
Garnalenolie
Schuim
Coquilletartaar
Afmaken
Mosterdijs
Mosterdijs
Ingrediënten
Instructies
Rodewijnmayonaise
Rodewijnmayonaise
Ingrediënten
Instructies
Rode kool gazpacho met mosterdijs
Rode kool gazpacho met mosterdijs
Ingrediënten
Instructies