Was de rijst en laat uitlekken
Maak een siroop door per 150 g suiker 4 dl water en de helft van de saffraan 30 min boven een matig vuur te laten inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume.
Schil de appels, haal het klokhuis eruit, snijd de appels in kleine blokjes.
Verhit de Ghi en bak hierin al roerend geburende 2 minuten kaneelstokjes, kruidnagels, cardemompitten (heel) en laurier. Strooi er dan de rijst bij en bak nog een paar minuten. Voeg er dan de rest van het kokend water bij en breng aan de kook.
Roer de overige draadjes saffraan erdoor, zet het deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 20 minuten. Haal de pan daarna van het vuur.
Maak een gat in het midden van de rijst en doe daar de appelstukjes in met een scheutje van de siroop. Voeg de doormidden gehakte pistachenoten en rozijnen toe en dek het gat weer af met rijst. Giet de rest van de siroop over de rijst.
Laat alles afgedekt nog 15 minuten zachtjes doorkoken tot de rijst helemaal gaar is. Voeg desnoods nog een glaasje heet water toe als de rijst te droog dreigt te worden.
Verwijder de hele specerijen en meng alles voorzichtig met een vork.
Pancha masala
Pancha masala
Ingrediënten
Instructies
Spoom met aalbessencompote
Spoom met aalbessencompote
Ingrediënten
Instructies
Olijvenbrood
Olijvenbrood
Ingrediënten
Instructies
Truffelpasta
Truffelpasta
Ingrediënten
Instructies
Pan Toscana
Pan Toscana
Ingrediënten
eerste gisting
tweede gisting
Instructies
1ste gisting
2de gisting
Waterkerssoep, gebonden
Waterkerssoep, gebonden
Ingrediënten
Instructies
Mascarpone saus
Mascarpone saus
Ingrediënten
Instructies
Appelrijst
Appelrijst
Ingrediënten
Instructies
Gebakken plakken eendenlever met truffels
Gebakken plakken eendenlever met truffels
Ingrediënten
Instructies
Croissants Udo
Croissants Udo
Ingrediënten
Instructies