Prik met een vork gaatjes in de rondjes bladerdeeg.
Leg het deeg op een stuk bakpapier op een bakblik en zet in de koelkast.
Doe de gedroogde tomaten, fijngekruimelde porcini en olijfolie in een pan of in de magnetron. Laat het geheel zachtjes smoren.
Pureer in de keukenmachine en voeg de helft van de bieslook toe.
Laat het mengsel afkoelen.
Smeer dit mengsel over de rondjes deeg uit en zet in de koelkast tot verder gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrooi de pizza’s met grof zeezout en peper. Zet ze in de oven en bak in ca. 10-12 minuten gaar.
Leg ze op de borden en smeer er een dun laagje crème fraiche overheen.
Leg de plakjes zalm er bovenop, schep een lepel gouden kaviaar in het midden van de zalm en daarbovenop een theelepel kaviaar.
Strooi de resterende bieslook om het bord heen.
Boeuf Wellington
Boeuf Wellington
Ingrediënten
Duxelle
Ossenhaas
Instructies
Duxelle
Ossenhaas
Afmaken
Jus de veau (fond)
Jus de veau (fond)
Ingrediënten
Instructies
Armagnac truffelsaus
Armagnac truffelsaus
Ingrediënten
Instructies
Couscous
Couscous
Ingrediënten
Instructies
Poulet vallee d’Auge
Poulet vallee d'Auge
Ingrediënten
Instructies
Tapenade aux olives
Tapenade aux olives
Ingrediënten
Instructies
Hollandaise saus, uitgebreide uitleg en variaties (1)
Sauce Hollandaise (1)
Ingrediënten
Instructies
Hollandaise
Saus Bearnaise
Saus Choron.
Saus Daumont.
Saus Hendrik IV.
Soezendeeg
Soezendeeg
Ingrediënten
Instructies
Notities
Bak de soesjes in een voorverwarmde oven op 200C voor +/- 20-25 minuten. Indien u het deeg frituurt voor bijvoorbeeld beignets, frituur ze dan in vet van 190 C voor ± 3 – 5 minuten. Gouden regels voor het bakken van soesjes:
Laat het water nooit koken voordat de boter gesmolten is- het water verdampt waardoor de hoeveelheden niet meer kloppen.
Bak de soesjes op een met water bevochtigd bakblik, zo rijzen ze beter,In plaats van een spuitzak kunt u de soesjes ook met behulp van 2 theelepels op het bakblik leggen. Laat tussen de soezen veel ruimte in verband met het rijzen.
Soezen moeten mooi regelmatig van kleur zijn, ze zien er vaak gaar uit voordat ze echt knapperig zijn. Om de knapperigheid te behouden, prik er dan een klein gaatje in als ze gaar zijn en zet ze nog even terug in de oven (met de ovendeur open) om de stoom de kans te geven te ontsnappen. Indien u dit niet doet, is er een grote kans dat de soesjes inklappen als ze zijn afgekoeld. De soesjes zijn het lekkerste als ze vers zijn. U kunt ze eventueel ook in de oven zetten om ze op te peppen. Bewaar de soesjes altijd in een blik dat luchtdicht is afgesloten. Variaties
Gougère: voeg 50 gram in kleine blokjes gesneden kaas aan het deeg toe en maak er op een bakblik kleine bergjes van. Bestrooi met geraspte kaas en bak ze in de voorverwarmde oven.
Pizza au saumon fumé et au caviar doré, pizzaatje met gerookte zalm en viseitjes
Pizza au saumon fumé et au caviar doré, pizzaatje met gerookte zalm en viseitjes
Ingrediënten
Instructies
Crème brulée
Crème brulée
Ingrediënten
Instructies
Notities