Het woord “terrine” zegt iets over de vorm. Een vorm die vergelijkbaar is met de vorm van een cakeblik. Ik ga een terrine maken van vis. Gerookte zalm en paling kent U allemaal wel. Het zijn dikwijls de meest geliefde vissoorten. Een terrine wordt vaak onder druk weggezet en geserveerd in plakken. Juist door die plakken krijg je een soort doorsnede van de terrine waardoor de verrassende structuur goed zichtbaar wordt.

Terrine van gerookte zalm en paling

Bereidingstijd 1 min
Totale tijd 1 min
Gang Voorgerecht vis
Porties 10

Ingrediënten
  

  • Zalm. gerookt
  • Paling. gerookt
  • 2,5 dl Witte wijn
  • 10 g Gelatine

Instructies
 

  • Vet de terrinevorm in met olijfolie. Bekleed de vorm met slagersfolie. Kook de wijn en los hierin de in koud water geweekte gelatine op. Smeer met een kwast gelei op de bodem van de vorm. Trancheer (=snijden) de zalm met een zalmmes en bekleed de vorm aan de binnenkant met de getrancheerde zalm (laat zalm de rand van de terrinevorm overlappen) Snijd de gerookte paling in de lengtemaat van de terrinevorm en bekleed de terrine met een laag paling, Smeer de terrinevorm opnieuw in met de gelei en bekleed de terrine weer met de gerookte zalm. Dit herhaalt U totdat de vorm tot bovenaan gevuld is. Sluit de overlappende zalm en de folie naar binnen en zet de terrinevorm onder druk weg in de koelkast. Snijd de terrine in gelijke plakken en plaats deze precies in het midden van het bord. Smeer de terrine in met olijfolie(olio Extravergine di oliva) Spuit 6 dopjes kreeftenmayonaise om de terrine heen en garneer elk dopje met een blaadje dragon en kervel om en om. Strooi een klein beetje grof zeezout op de terrine.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept