Hertenbiefstuk met gesmoorde kool en rode wijnjus

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Gang Hoofdgerecht wild
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 g Hertenbiefstuk per stuk 150 g
  • 0,5 stuks Groene kool
  • 2 stuks Sjalotje
  • 1 tl Karweizaad
  • 200 g Boter
  • 0,5 l Wijn, rood
  • 2 dl Wildfond

Instructies
 

  • Begin met de groene kool; snijd deze goed fijn en verwijder het hart van de kool. Snijd de sjalot fijn en fruit deze aan in de boter. Roer de groene kool en het karweizaad erdoor en laat dit op laag vuur met de deksel op de pan gaar smoren. Kook voor de saus de rode wijn in tot ongeveer 1 dl en voeg de wildfond toe. Kook verder in en voeg eventueel iets suiker toe. Bak de hertenbiefstukjes rondom bruin en gaar ze verder in de oven tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept