Bechamelsaus

Porties 10

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Sjalotje
  • 1 stuks Wortelen 1 stukje
  • 12 stuks Peper witte peperkorrels
  • 1 stuks Foelie blad
  • 0,5 stuks Laurierblaadjes
  • 25 g Boter
  • 25 g Bloem
  • 3 dl Melk
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • 1. Breng de melk aan de kook. 2. Doe de groenten en kruiden erin en laat 10-15 min. infuseren (trekken). 3. Zeef en laat afkoelen, 4. Smelt de boter en voeg van het vuur af de bloem erbij. 5. Roer hier beetje bij beetje de koude melk door. 6. Zet de pan weer terug op het vuur, laat onder goed roeren aan de kook komen en zachtjes 10 minuten sudderen. 7. Zeef dit mengsel eventueel door een stuk kaasdoek of een paardeharen of nylon zeef om het gladder te krijgen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Panna cotta

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 12 uur 30 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

pudding

  • 0,5 l Slagroom
  • 62,5 g Suiker
  • 0,5 stuks Vanillestokje
  • 1,5 stuks Citroenschil
  • 3,5 blaadjes Gelatine

caramel

  • 107,5 g Suiker
  • 0,5 dl water
  • 0,5 tl Citroensap

pudding

  • 1,25 scheut Rum

Instructies
 

  • Breng de helft van de room met de suiker, het vanillestokje en de citroen bijna aan de kook,- haal van het vuur af en laat 15 minuten staan
  • Laat intussen de gelatine weken in wat koud water
  • Verwijder het vanillestokje en de citroenschil uit de pan met de room en roer er de rum en de gelatine door tot de gelatine geheel opgelost is
  • Giet het geheel over in een grote kom en laat het afkoelen over een iced water of laat in een koele plek op stijven met af en toe roeren
  • Olie de ramequins of kleine koffiekopjes in
  • Verhit in een pan met dikke bodem de resterende suiker met het water tot een caramel voeg het citroensap toe en zet het vuur dan laag, zodat de stroop wat dunner kan worden
  • Haal de pan van het vuur en verdeel de caramel meteen over de ingevette ramequins en laat afkoelen
  • Sla de rest van de room stijf met de rest van de suiker en spatel dit voorzichtig door het afgekoelde roommengsel
  • Verdeel dit over de ramequins en laat ze ten minste 12 uurvoor het serveren in de koelkast opstijven.
  • Haal de ramequins uit de koelkast, stort de inhoud op de borden en serveer meteen met bosvruchten of aardbeien . N.B. Indien er geen tijd is om de pannacotta te laten staan, maak een aparte caramelsaus en serveer deze erbij, omdat de saus in de ramequins nog stijf zal zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pompoensoep met citroen en peterselie olie

Porties 12

Ingrediënten
  

  • 25 g Boter
  • 1 el Olijfolie
  • 1 stuks Ui
  • 1 stuks Prei
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 stuks Chili peper
  • 1 stuks Paprika, rood
  • 1 stuks Wortelen geraspt
  • 1 stuks Laurierblaadjes
  • Zout
  • 750 g Pompoen gekookt
  • 0,25 tl Allspice
  • Peper
  • 1 snufje Kruidnagelpoeder
  • 1 snufje Tijm
  • 1 snufje Marjolein
  • 1 l Kippenbouillon
  • 1 tl Suiker
  • 1 glas Grappa
  • 12 blaadjes Basilicum
  • 24 stuks Pompoenzaadjes
  • 12 el Parmesaanse kaas
  • 12 el Crème fraiche

Instructies
 

  • Verwarm de olie en boter en bak hierin de ui, prei, knoflook en de chili tot ze zacht zijn
  • Voeg de paprika, wortel, laurierblad en zout toe en laat nog 5 minuten verder bakken
  • Voeg de pompoen, kruiden en specerijen toe en giet er de bouillon bij
  • Breng aan de kook en laat gedurende 40 minuten sudderen
  • Voeg de suiker, grappa en laat nog ca. 10 minuten sudderen
  • Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper
  • Serveer de soep met geroosterde pompoenpitten, crème fraîche en de gremolata oil
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gremolata olie

Peterselie olie
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 1 dl Olijfolie
  • 2 teentje Knoflook
  • 1 stuks Citroenschil
  • 2 el Peterselie

Instructies
 

  • vermeng alle ingredienten in een vijzel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Besan Laddu

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 450 g Boter
  • 400 g Kikkererwtenmeel
  • 2 el Walnoten
  • 2 el Kokos
  • 0,5 tl Cardemon
  • 1 tl Kaneel
  • 250 g Poedersuiker

Instructies
 

  • Hak de noten fijn. Smelt de boter boven een lage vlam in een pi met een dikke bodem en roer net kikkererwtenmeel er doorhee-Als u hazelnoten gebruikt, kunt u ze nu meeroosteren; voeg walnote-echter pas aan het einde toe. Blijf voortdurend in het mengsel roere-Binnen 15 minuten is het meel zover geroosterd, dat het een noot-achtige geur begint te verspreiden. Roer er dan de kokos, noten en kardemom doorheen. Rooster dit alles nog 2 minuten, terwijl u roeren om de ingredienten goed te mengen. Haal de pan dan het vuur en voeg de poedersuiker toe. Roer goed met een vork om klontjes kapot te maken en de ingredienten gelijkmatig te verdelen. Zet het mengsel weg om af te koelen.
  • Als het genoeg afgekoeld is om er lets mee te kunnen doen, maakl u uw handen vochtig en rolt u er ongeveer 15 balletjes van ter groott? van een walnoot. Of, als u snel wilt zijn, kunt u ook een dikke koe« van de laddu. vormen, die in de ijskast zetten en hem, als hij volkomea afgekoeld, is in vierkantjes of ruitjes snijden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Citroentaart

Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Porties 8

Ingrediënten
  

deeg

  • 250 g Bloem
  • 200 g Poedersuiker
  • 125 g Boter
  • 6 el Witte wijn

vullling

  • 5 stuks Citroen geraspte schil van 3. vlees van 5
  • 4 stuks Eieren
  • 1,5 dl Rum
  • 100 g Boter ijskoud

garnering

  • 100 g Aardbeien

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg. Gebruik geen extra vocht, maar kneed het deeg heel goed. Snijd de schil van de citroenen, verwijder de pitten en het witte vliesje. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine en meng vervolgens met de suiker, eieren, witte rum en ijskoude klontjes boter. Bak de taartbodem eerst blind (met behulp van bakpapier en een steunvulling), ongeveer, 15 á 20 min bij 180 graden. Vul de taartbodem vervolgens met de vulling en bak de taart nog ± 30 minuten bij 160 á 175 °C. Garneer de taart extra met schijfjes aardbei.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Chocoladetaart

36 kleine porties, gebaseerd op een taartje van 15 cm in 12 stukjes verdeeld.
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 3 taarten 15 cm

Ingrediënten
  

Cake

  • 150 g Boter
  • 200 g Basterdsuiker bruine
  • 2 el Oploskoffie
  • 2 stuks Eieren licht geklopt
  • 1 tl Vanille essence
  • 45 g Zelfrijzend bakmeel
  • 150 g Bloem
  • 1,5 tl Bakpoeder
  • 70 g Cacaopoeder
  • 200 ml Karnemelk
  • 100 g Chocoladedruppels

glazuur

  • 115 g Boter voor glazuur
  • 115 g Chocolade puur. gehakt. voor glazuur
  • 115 g Chocolade gesmolten in spuitzak. voor zigzaggen.

Instructies
 

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een hoge ronde springvorm van 20 cm in met boter of olie. Bekleed de bodem en zijkant met bakpapier. Klop de boter en suiker met de mixer luchtig en romig; voeg de oploskoffie toe. Doe de eieren er één voor één bij; klop steeds stevig; voeg de vanille essence toe. Schep met een metalen lepel afwisselend de bloem, bakpoeder en cacaopoeder en de karnemelk door het mengsel. Roer het glag. Voeg de chocoladedruppels toe. Giet het mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart 50-60 min. Of tot een breinaald er schoon uitkomt. Haal hem uit de vorm en laat afkoelen.

Glazuur

  • Voor het glazuren: smelt de boter en chocolade au bain marie in een vuurvaste schaal. Strijk het afgekoelde glazuur gelijkmatig over de bovenkant van de taart. Versier hem eventueel met chocoladezigzaggen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Mussels Mascarpone sauce

Saus voor de ravioli
Gang Sauzen
Porties 8 pax.

Ingrediënten
  

  • 1 zakje Mosselen
  • 250 g Mascarpone
  • 2 dl Slagroom
  • 1 bosje Basilicum

Instructies
 

  • Was de mosselen en kook de helft in een dikke pan met wat kruiden. Haal ze uit de schelp en bewaar het vocht. Kook vervolgens het vocht in.
  • Meng de mascarpone met de slagroom en het ingekookte mosselenvocht in een pan
  • Snijd de basilicumblaadjes in ragfijne sliertjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Walnotentaart met dadels

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Porties 8

Ingrediënten
  

vulling

  • 3 el Boter gesmolten en afgekoeld
  • 150 g Basterdsuiker lichtbruine
  • 3 stuks Eieren
  • 6 el Cointreau
  • 1 tl Vanille essence
  • 150 g Walnoten geroosterd in de oven

deeg

  • 350 g Bloem
  • 80 g Suiker
  • 175 g Boter in blokjes
  • 1 stuks Eieren

vulling

  • 125 g Dadels vulling; ontpit en kleine stukjes

Instructies
 

  • Deeg:van ingrediënten deeg maken. In de oven rooster verwarmen op 180°C, op de richel van boven. Deeg na het kneden even in de koelkast leggen. Vulling: Meng alle ingrediënten en giet over de taart bodem. 50 min in de oven laten bakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Runderhaas met geroosterde balsamico-uien

Gang Hoofdgerecht vis
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 1200 g Runderhaas
  • 3,2 el Olijfolie
  • 1,6 el Peper hele korrels
  • 1,6 el Bastersuiker donkerbruin
  • 8 dl Balsamicoazijn
  • 640 g Ui rood, middelgroot
  • 3,2 el Tijm verse
  • 1,6 tl Bloem
  • 4 dl Wijn, rood
  • 1,6 el Worcestersaus
  • 1,6 el Balsamicoazijn

Instructies
 

  • Bestrijk het vlees met olijfolie en wrijf de peperkorrels in een vijzel grof. Doe ze in een fijne zeef, zodat de echt hete kernen erdoorheen vallen en de smakelijke buitenkanten overblijven. Druk deze overal goed in het vlees. Verhit de over voor tot 230°C. Roer de suiker in een grote kom door de azijn en laat hem in ca. 10 min. Oplossen. Schil intussen de uien en snijd ze van boven naar beneden in vieren, maar laat het worteleinde heel. Doe ze met de eetlepel olie bij de azijn en roer zodat ze grondig bedekt worden. Spreid ze daarna in de braadslee uit, maar laat in het midden ruimte vrij voor het vlees. Giet er de rest van de saus over en bestrooi met tijm en zout. Leg het vlees in het midden en zet de braadslee 15 minuten boven in de oven. Keer de uien en zet het vlees nog 15 minuten in de oven voor rood vlees. Medium: nog 30 minuten. Schakel de oven uit, haal de uien uit de braadslee en laat het vlees nog 10 minuten in de oven staan. Leg een kwart van de uien in een pannetje op middelhoog vuur, roer er de bloem door en giet er beetje bij beetje al roerend de rode wijn, worcester saus en azijn bij. Laat het geheel tegen de kook aan komen, zet het vuur laag en laat de saus pruttelen tot hij met ongeveer een kwart is ingekookt. Snijd het vlees aan, giet het uitdruipende vocht bij de saus, garneer met de uien en overgiet alles met saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!