Smelt de melk chocolade tot 35 graden. Klop de room lobbig. Sla het eiwit stijf en meng er de chocolade luchtig door. Spatel er voorzichtig de lobbige room door en laat de mousse opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
maak de dressing met olijfolie, kippenbouiilon, rode wijnazijn en peper en zout.
Meng dit met de waterkers en leg in het midden van een bord.
Snijd de vijgen doormidden en leg mooi op de waterkers. Sprenkel een paar druppels balsamico over de vijgen.
Schaaf wat parmezaanse kaas over de vijgen en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur. Fruit de gesnipperde ui en selderij 5 minuten. Roer knoflook en verse peper erdoor en bak alles nog 2 minuten. Voeg de tomaten en de helft van de koriander toe.
Draai het vuur nu hoger. Bak het geheel al roerend 3 minuten. Voeg de bouillon toe. Breng aande kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Roer krabvlees, kokosmelk en palmolie erdoor en laat op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken. De soep dient dik te zijn, maar niet zo dik dat het op een stoofgerecht lijkt. Voeg zo nodig wat water toe.
Roer het limoensap en de overige koriander erdoor. Breng op smaak met zout. Serveer in voorverwarmde kommen en geef de partjes limoen en de chiliolie er apart bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Zeef de bloem en cayennepeper in een diepe kom of grote, ondiepe schaal. Voeg flink wat zout en zwarte peper toe.
Wentel de visjes in de bloem en schud het teveel aan bloem af. Leg de gepaneerde visjes op een bord.
Giet een 5 cm laag olie in een sauteerpan. Verhit de olie tot hij zeer heet is. Voeg een aantal visjes toe en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe dit verder net zo met de rest van de visjes.
Schep de visjes op een groot bord, strooi er zout over en serveer meteen met partjes limoen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Leg de zalmsteaks naast elkaar in een ondiepe schaal en verdeel er citroensap, knoflook, dragon, peper en zout erover. Dek de schaal af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Pureer de sjalotj, tomaat en mango in de keukenmachine of blender tot een gladde saus. Voeg de visfond en de gembersiroop toe, meng alles nog even en zet apart.
Smelt de boter in een koekenpas en bak de zalmsteaks ca. 3 minuten aan beide zijden.
Voeg de mangopuree toe en laat afgedekt nog 5 minuten zachtjes koken tot de zalm gemakkelijk uit elkaar valt.
Leg de steaks op borden. Verwarm de saus, voeg zout en peper toe en schenk de sauz over de vis. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Snijd het lamsvlees en de gepelde uien grof en doe ze met een scheut olijfolie en de peperbolletjes in een middelgrote braadpan. Maal er flink wat peper over en zet de pan 5 minuten op hoog vuur om het vlees flink te braden. Schep alles regelmatig om.
Snijd de koriander fijn en voed deze met de suiker en kaneel toe. Laat alles regelmatig omscheppend nog 5 minuten op hoog vuur staan.
Voeg het water toe, zet een deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur zodra het water kookt laag en laat het geheel 45 minuten achtjes pruttelen. Roer regelmatig om.
Zet een zeef op een schone pan en giet de tajine erdoor zodat een heldere vloeistof overblijft. Haal het vlees eruit, de rest wordt niet meer gebruikt.
Verwarm de heldere tajine tot hij weer zachtjes kookt. Doe het vlees, de rozijnen en de gedroogde pruimen erin en laat de tajine nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Geef couscous bij de tajine.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-15 10:42:322020-09-18 15:04:20Tajine met pruimen en rozijnen
Was de bieten goed, snijd het loof af tot ongeveer 3 cm. Snijd de wordtels eraf. Stoom de bieten 10-15 minuten, of tot ze zacht zijn. Klop, terwijl de bieten koken, de knoflookpasta met het citroensap en de olijfoloie door elkaar voor de dressing. Als de bieten voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken, schil ze dan en snijd de grotere doormidden. Breng de bieten op smaak met royaal peper en zout en schenk, terwijl ze nog warm zij n, de dressing erover en schep deze er voorzichtig door.
Schil het citrusfruit en snijd de witte vliesjes weg. Snijd met een scherp mesje voorzichtig tussen elk partje het membraan los en laat het fruit uit zijn jasje glijden. Haal de pitjes eruit. Snijd de partjes in kleine stukjes. Doe het fruit samen met de waterkers bij de bieten en schep voorzichtig om.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Voor het deeg 500 gr bloem 30 gr verse gist 1 ei 40 gr suiker 8 gr zout 75 grboter 230 ml melk. Maak de banketbakkersroom en laat even opstijven
Rol hetdeeg uit tot een vierkant van +/- 30 cm leg er de room over
verdeel er rozijnen over.Rol het op van onder naar boven .
Rol hetdeeg tot een lengte van 40 cm.
Snij de rol in schijven van een 2 tot 3 cm Laat nog even rijzen tewijl de oven voorverwarmen op 180° bij een warmeluchtoven en in een gewone oven en bak ze 15 min
Je kunt ze als ze klaar zijn bestijken met afdekgelei of witte gebakglazuur .
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Houd enkele dadels achter voor garnering.
Hak de rest van de noten in de keukenmachine. Meng ze met honing, suiker en gesmolten boter. Klop in een kom eierdooiers schuimig door elkaar. Los de maizena op in het sinaasappelsap en voeg toe aan het eiermengsel.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en schep het schuim door het noten/ei-mengsel.
Beboter de springvorm en schep het deeg erin. Zet de springvorm in een oven van 220 graden voor 15 minuten. Schakel de oven terug tot 200 graden en bak nog 15 minuten. Laat de taart in de vorm afkoelen en verwijder de vorm. Bestrijk de taart met glazuur en garneer met dadels.
Glazuur
Zeef de poedersuiker in een kom en roer er in gedeelten het eiwit door tot een gelijkmatige massa is ontstaan. Voeg wat druppels citroensap toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Mousse van melkchocolade
Mousse van melkchocolade
Ingrediënten
Instructies
Vijg met balsamico azijn en parmezaanse kaas
Vijg met balsamico azijn en parmezaanse kaas
Ingrediënten
Instructies
Lasagne traditioneel
Lasagne traditioneel
Ingrediënten
afmaken
ragout
roux
Instructies
Krab-kokossoep met koriander
Krab-kokossoep met koriander
Ingrediënten
Instructies
Pikant gefrituurde visjes
Pikant gefrituurde visjes
Ingrediënten
Instructies
Zalm in mango-gembersaus
Zalm in mango-gembersaus
Ingrediënten
Instructies
Tajine met pruimen en rozijnen
Tajine met pruimen en rozijnen
Ingrediënten
Instructies
Bieten-waterkerssalade
Bieten-waterkerssalade
Ingrediënten
Instructies
Koffiebroodje
Koffiebroodje
Ingrediënten
Instructies
Dadeltaart
Dadeltaart
Ingrediënten
glazuur
Instructies
Glazuur