Je kunt kalfsfond op twee manieren bereiden, als een lichte fond en als een iets donkerder fond.
Als je een mooie blanke fond wil, begin je met het blancheren van de kalfsbotten: Breng een pan met ruim water aan de kook, doe de botten erin, kook enkele minuten, spoel de botten dan af onder koud stromend water. Zet de botten daarna op met de groenten en kruiden, en het water natuurlijk.
Voor een donkerder fond blancheer je de botten niet, maar je bruint ze eerst in een braadslee in een hete oven (250 graden). Voeg nadat ze bruin zijn, de wortels en ui toe, schep alles om en laat nog 5 minuten bruinen. Giet het vet uit het braadblik en blus af met de witte wijn, waarbij je alle aanbaksels losschraapt. Zet het bakblik op een hoog vuur, laat het tot de helft inkoken en giet de wijn dan in de braadpan. Doe de botten en de groenten vervolgens in een pan met het water, breng aan de kook, schuim goed af, doe dan de groenten en kruiden erbij. Breng weer aan de kook, laat de bouillon dan 8 uur trekken op laag vuur. Niet laten koken, houd de bouillon tegen de kook aan. Blijf regelmatig afschuimen.
Zeef de bouillon, en kook in met ongeveer eenderde, je hebt dan een demi glace. Tot de helft inkoken wordt een glace.
Frambozentruffels
Frambozentruffels
Ingrediënten
Instructies
Meringuetaart met rabarbervulling
Meringuetaart met rabarbervulling
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Meringue
Instructies
Deeg
Vulling
Meringue
Afmaken
Mokkataart
Mokkataart
Ingrediënten
gebak
creme
Instructies
Madeleines
Madeleines
Ingrediënten
Ossenstaartsoep
Ossenstaartsoep
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
Bereidingswijze
Serveertips
Rijst
Rijst
Ingrediënten
Roomijs
Roomijs
Ingrediënten
Instructies
Kalfsfond
Kalfsfond
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
Bereiding
Gateau au chocolat et aux amandes
Gateau au chocolat et aux amandes
Ingrediënten
Instructies
Tarte aux pommes normande
Tarte aux pommes normande
Ingrediënten
Instructies