Spoel de spliterwten in een zeef onder stromend water. Ze hoeven niet te weken.
Breng ruim water aan de kook, doe de erwten erin, met het de varkenspoot en het spek. Breng opnieuw aan de kook, schuim af. Giet na enkele minuten het water af, en zet erwten, varkenspoot en spek op met schoon water.
Snijd de schil van de knolselderie, schil de aardappelen, en snijd knolselderie en aardappelen in blokjes.Snijd de ui in grove stukken. Schil of schrap de winterwortel schoon, halveer hem in de lengte en snijd de halve wortels in plakjes (je krijgt dus halve cirkels). Snijd de preien in de lengte kruiselings in zodat je kwasten krijgt. Spoel die schoon onder de kraan, laat uitlekken, en snijd in stukken van ongeveer een halve centimeter. Doe de schoongemaakte groenten in de pan, en kook op laag vuur totdat de erwten gaar zijn (anderhalf tot drie uur, de spliterwten moeten stukkoken).
Haal het vlees uit de pan, verwijder botten of botjes, en snijd het fijn. Haal het zwoerd van het spek als dat eraan zit, snijd het spek in blokjes. Doe het vlees terug in de pan. Was de bladselderie, knip de blaadjes grof met een schaar. Op het laatst wordt de rookworst in de erwtensoep verwarmd (een kwartiertje), en gaat de bladselderie erdoor. Proef, maak op smaak af met peper en zout.
Bonbon chocolade melk
Bonbon chocolade melk
Ingrediënten
Instructies
Croutons van brood
Croutons van brood
Ingrediënten
Instructies
Bloemkoolsoep met kerrieijs
Bloemkoolsoep met kerrieijs
Ingrediënten
Instructies
Bonbon foelie nootmuskaat
Bonbon foelie nootmuskaat
Ingrediënten
Instructies
Erwtensoep
Erwtensoep
Ingrediënten
Instructies
Yoghurtijs
Yoghurtijs
Ingrediënten
Instructies
Bloedsinaasappel met muisjes en witte chocolade
Bloedsinaasappel met muisjes en witte chocolade
Ingrediënten
Instructies
Appeltaart
Appeltaart
Ingrediënten
Deeg en noten
Vulling
Afmaken
Instructies
Deeg en noten
Appels
Taart afmaken
Bonbon tomaat balsamicoazijn
Bonbon tomaat balsamicoazijn
Ingrediënten
Instructies
Kip gevuld met kruiden en olijven
Kip gevuld met kruiden en olijven
Ingrediënten
Instructies