Verwijder de buitenste blaadjes van de artisjok en snijd dan voorzichtig de blaadjes onderaan bij, totdat je ziet dat de bloem geel/lichtgroen wordt. Laat de steel zitten en snijd alleen het uiteinde af en schil de in de lengterichting tot je lichtgroen ziet.
Snij d ook de bovenkant af tot geel/lichtgroen. Smeer ze in met citroensap en leg ze in ruim water met citroensap.
Breng een pan water aan de kook, leg de artisjokken daarin en wacht tot het water weer kookt. Laat 1 minuut doorkoken en giet ze dan af.
Verhit in een grote pan met dikke bodem met de olijfolie, knoflook, sjalotten, tijm, rozemarijn,munt en laurier. Bak even aan.
Voeg de artisjokken toe en breng op smaak met zout en peper. Giet er 1 dl witte wijn bij, eventueel ook wat kippenbouillon, en laat afgedekt 5 minuten koken op middelhoog vuur. Controleer met de punt van een mes of de artisjokken gaar zijn.
Leg ze op een schaal. Je kunt ze koud en warm eten. Bestrooi met fijngehakte peterselie en wat olijfolie.
Konijn in trappist
Konijn in trappist
Ingrediënten
Instructies
Konijn
Spruitjes
Serveren
Eenvoudige paddenstoelensoep
Eenvoudige paddenstoelensoep
Ingrediënten
Instructies
Kalfcoteletjes alla Milanese met gremolata
Kalfcoteletjes alla Milanese met gremolata
Ingrediënten
Coteletjes
Gremolata
Instructies
Gremolata
Coteletjes
Bietenlasagne
Groentelasagne
Ingrediënten
Lasagne
Kaassaus
Instructies
Groenten
Kaassaus
Lasagne
Semifreddo van hazelnoten
Semifreddo van hazelnoten
Ingrediënten
Hazelnotenpasta
Semifreddo
Praliné
Instructies
Hazelnotenpasta
Semifreddo
Hazelnootpraliné
Serveren
Tortellini a la Giovanna Corelli
Tortellini a la Giovanna Corelli
Ingrediënten
Pasta
Vulling
Bouillon
Instructies
Pasta
Vulling
Tortellini
Gesmoorde venkel
Gesmoorde venkel
Ingrediënten
Instructies
Gestoofde artisjokken
Gestoofde artisjokken
Ingrediënten
Instructies
Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes
Ingrediënten
Deeg
Vulling:
Glazuur van roomkaas:
Instructies
Deeg
Vulling
glazuur
Crème van coquille corail en Noilly Prat
Crème van coquille corail en Noilly Prat
Ingrediënten
Instructies