Zout de kip op het vlees en bak op hoog vuur, eerst vel kant, daarna vleeskant. Niet bruin laten worden. Haal dan meteen uit de pan en leg in een casserole.
Bak de paprika in een schone pan in de olifolie plus het bakvet van de kip. Laat sudderen tot de paprika gaar is. Doe dan de tomatensaus erbij.
Bak de kip in de met folie bedekte casserole in de oven op 180ºC 1 uur. Daarna 5 minuten zonder folie op 200ºC.
Serveer met de tomatensaus met pepers.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2019-06-18 22:39:452020-09-18 10:54:45Pollo alla Romana
Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel.
Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Voeg de peper en olijfolie samen en pluseer kort in de blender. Laat dan rusten voor een maand, daarna kun je het gebruiken. Het is minstens 1 jaar houdbaar. Laat de bovenkant van de pot ademenen om de gassen te laten ontsnappen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Doe de ansjovis en knoflook in de blender en voeg wat olijfolie toe om het geheel goed te kunnen draaien.
Draai tot een mooie pasta. Dit kun je invriezen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Haal de naalden van de rozemarijn. De takken geven een bittere smaak.
Doe de rozemarijn in een pan en voeg net zoveel olie toe tot de rozemarijn geheel bedekt is.
Verhit de olie en 1/3 deel van de rozemarijn tot 120ºC en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zeef dan de olie en voeg dan weer 1/3 deel van de rozemarijn toe. Verhit de olie weer tot 120ºC, laat afkoelen en herhaal dit proces nog een keer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
8stuksbananenHalfrijpe, gepeld, of 4 gewone bananen, overdwars doormidden gesneden
1tlLimoensap
120mlKokosmelk
1tlBloem
1snufjeZout
Instructies
Breng in een wok op matig vuur 475 ml water aan de kook, doe er de suiker bij, draai het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen. Doe er de reepjes pandanblad bij, breng terug aan de kook en zet de pan van het vuur.
Giet de siroop door een fijne zeef in een pan en gooi het pandanblad weg. Doe de bananen in de pan, zet ze op matig-laag vuur en laat ze 12-15 mmuten aan elke kant pruttelen tot ze glimmen en alle siroop geabsorbeerd hebben Sprenkel er het limoensap over en zet de pan van het vuur Schep de bananen op een bord en zet ze opzij.
Meng de kokosmelk, bloem en het zout in een kleine pan en laat ze 2-3 minuten op matig/laag vuur inkoken Zet de pan van het vuur, sprenkel de roomsaus over de gekaramelliseerde bananen en zet ze op tafel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Verhit de olie in een wok op matig vuur en roerbak de knoflook 1 minuut, of tot hij flink geurt. Doe er de paddenstoelen bij en roerbak ze 2 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de rest van de ingrediénten toe, roerbak ze nog 1 minuut en ga aan tafel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
5stuksrode Spaanse pepersin de lengte diagonaalplakjes
2handenvol zoete basilicum
Serveren
500ggekookte rijstvermicelli
250gtaugé
300gwaterspinaziefijngesneden en geblancheerd
3-4stukshardgekookte eierengehalveerd
Instructies
Verhit de olie in een wok op matig vuur en bak de groene currypasta 1-2 minuten tot hij flink geurt. Giet er 250 ml kokosmelk bij en kook het mengsel 2-3 minuten, tot de melk dik begint te worden en de olie boven komt drijven. Voeg het vlees toe, blijf 4 minuten roeren, giet er 475 ml water bij en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en blijf ongeveer 20 minuten regelmatig roeren.
Voeg de vissaus en suiker toe. en laat 5 minuten koken. Doe er de aubergines en pepertjes bij, breng ze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Roer er de basilicumblaadjes door en zet de pan van het vuur.
Serveer de curry met de gekookte vermicelli, taugé, waterspinazie en hardgekookte eieren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2019-06-10 16:19:382020-09-18 11:00:12Kokoscurry met rundvlees en aubergines
Pollo alla Romana
Lazio
Pollo alla Romana
Ingrediënten
Instructies
Trifolata
Piemonte
Trifolata
Ingrediënten
Instructies
Notities
Tomatensaus basis
Tomatensaus basis
Ingrediënten
Instructies
Peperoncino olie
Peperoncino olie
Ingrediënten
Instructies
Ansjovis knoflookpasta
Ansjovis knoflookpasta
Ingrediënten
Instructies
Olijfolie met rozemarijn
Olijfolie met rozemarijn
Ingrediënten
Instructies
Olijfolie met knoflook
Olijfolie met knoflook
Ingrediënten
Instructies
Gekaramelliseerde bananen
Gekaramelliseerde bananen
Ingrediënten
Instructies
Geroerbakte shiitakes
Geroerbakte shiitakes
Ingrediënten
Instructies
Kokoscurry met rundvlees en aubergines
Kokoscurry met rundvlees en aubergines
Ingrediënten
Rundvlees
Serveren
Instructies