Dompel de tomaten 10 seconden in een pan met kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Pel ze. Snijd ze in partjes en verwijder de zaadjes. Met een uitsteekring met een diameter van 2,5 cm snijd je rondjes. Snijd de resterende tomaten fijn en leg ze weg.
Was de paprika's, verwijder voorzichtig de zaadjes en witte delen. Snijd ze in 3-en in de lengte. Met dezelfde uitsteekring als voor de tomaten snijd je ze in plakjes. Dompel ze gedurende 10 seconden onder in een pot kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Laat ze goed leeglopen. Verwijder de velletjes van de rondjes. Zet ze weg.
Pel en snipper de ui. Doe het in een pan met 25 g boter en 1/2 dl olijfolie. Zet op middelhoog vuur, zout licht en laat zweten zonder te verkleuren. Voeg de teentjes knoflook, het bouquet garni, de resterende fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met extra zout, peper en evt. suiker. Kook op middelhoog vuur en laat al het vocht verdampen. Verwijder vervolgens de teentjes knoflook, het bouquet garni en zet apart.
Knip rondjes bakpapier van ongeveer 13 cm.
Snijd 5 rondjes van 13 cm per vel filodeeg. Leg op een bakplaat een schijfje deeg. Bestrijk met een kwastje het oppervlak met een dun laagje boter. Dek af met een tweede plak en doe dit tot aan het vijfde. Beboter deze laatste niet. Bewaar in de koelkast.
Smelt de resterende boter en dompel hierin de plakjes tomaat en paprika. Leg de plakjes tomaat en paprika in een cirkel en overlappend op de 4 rondjes papier. Wissel 2 tomatenplakjes af met 1 plakje paprika. Bewaar in de koelkast om de boter te laten opstijven en daardoor de tomaat en paprika vast te laten plakken aan het bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het bord met de schijven in de oven en bak 10 minuten om een licht bruine kleur te krijgen.
Verhit de fijngesneden tomaat zachtjes, breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte basilicum toe.
Verdeel de tomaten over de deegrondjes. Egaliseer met de achterkant van een lepel of met een spatel.
Keer het bakpapier met de tomaat en paprika om en leg op het deeg.
Bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ° C.
Verwijder het papier na het bakken. Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje olijfolie.
Dien de taartjes afzonderlijk op op warme borden. Garneer met een klein blaadje basilicum.
wijn: een châteauneuf-du-pape met zachte zonnige accenten.
Abrikozen kokostaart
Abrikozen kokostaart
Ingrediënten
Abrikozenjam
Kokoskoek
Abrikozenmarmelade
Kokosmousse
Decor en montage
Instructies
Abrikozenjam
Kokoskoek
Abrikozenmarmelade
Kokosmousse
Decor en montage
Test recept
Test recept
Ingrediënten
Instructies
Tomaten sorbetijs
Tomaten sorbetijs
Ingrediënten
Instructies
Tomatensaus basis ingekookt
Tomatensaus basis ingekookt
Ingrediënten
Instructies
Hazelnootpasta chocolade
Hazelnootpasta chocolade
Ingrediënten
Instructies
Eierpastadeeg
Noord Italië
Eierpastadeeg
Ingrediënten
Instructies
Filodeeg
Filodeeg
Ingrediënten
Instructies
Frambozentaartje met creme suisse mascarpone
Frambozentaartje met creme suisse mascarpone
Ingrediënten
Instructies
Taartje van tomaat en paprika met basilicum
Taartje van tomaat en paprika met basilicum
Ingrediënten
Groentes
Garnituur
Instructies
Mozzarellabrood
Campania, Lazio, Puglia
Mozzarellabrood
Ingrediënten
Instructies