Aardpeer gegaard in hooi

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 stuks aardpeer
  • hooi
  • zout
  • 10 g boter

Instructies
 

  • Leg het grove zout in een bak, leg hier hooi op, vervolgens de aardperen en dek weer af met hooi. Dek de bak af met aluminiumfolie en plaats in een oven van 200°C. De tijdsduur hangt af van de grootte van de aardperen. Het duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Als ze mooi gegaard zijn haal je ze uit de bak en steek je de rookoven aan. Leg op het rookmot hooi en steek het aan, als het flink rookt plaats je de aardperen hierop en laat ze een half uur roken. Portioneer de topinamboer in de gewenste grootte en stoof op in de boter voor extra smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geroosterde rode biet

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks rode bietjes middelmaat
  • zout

Instructies
 

  • Was de bietjes maar schil ze niet. Zet in een pan met een laagje grof zeezout en dek volledig af met zeezout. Laat in ongeveer 1,5 uur garen in een oven van 150°C. Haal de bieten uit het zout, verwijder de schil en verwerk verder als gekookte bietjes. De smaak zal veel geconcentreerder zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hertenfilet

Gang Wild
Keuken Hollands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg hertenrugfilet
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Haal de hertenfilet minimaal 20 minuten voor het bakken uit de koeling om deze alvast op temperatuur te laten komen. Dit is belangrijk omdat zo het garen gelijkmatiger zal gaan. Laat een koekenpan goed warm worden en verwarm hier olie in. Kruid de filet ruim met zout en peper en schroei deze dicht in de olie zodat er een mooi gekarameliseerde korst op het vlees komt.
  • Verwarm de oven voor op 120ºC. Gaar de hertenfilet tot een kerntemperatuur van 46°C.
  • Laat de filet 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan aan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Lamsragout

Gang Entree meat
Keuken Italian
Porties 1 kg

Ingrediënten
  

  • 1 kg gepelde tomaten
  • 300 g lamsschouder in kleine stukjes gesneden
  • 300 g rode wijn
  • 100 g ui en wortel mire poix
  • 20 g Olijfolie
  • 20 g Boter
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Verhit de boter en bak hierin de in mire poix gesneden groenten tot ze zacht zijn.
  • Verhit de olie en bak hierin het gezouten lamsvlees. Voeg dan de groenten toe en blus af met de wijn. Reduceer dan tot de helft.
  • Voeg de tomaten toe en laat sudderen zon deksel, ook weer tot de helft reduceren. Breng dan nog op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Salsiccia con cavolo nero

Worstjes met cavolo nero

Gang Amuse Italiano
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks worstjes
  • 30 g Boter
  • 80 ml Witte wijn
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 600 g Cavolo nero ontdaan van de dikke nerven en in stukjes gesneden
  • Olijfolie
  • zout/ peper.

Instructies
 

  • Smelt in een koekenpan de boter met een scheut olijfolie. Bak de worstjes op middelhoog vuur mooi bruin.
  • Blus af met witte wijn en doe de bouillon erbij. Laat inkoken tot de worstjes gaar zijn.
  • Verwarm terwijl de worstjes garen in een pan olijfolie en de knoflook. Als de knoflook bruin begint te worden voeg je de cavolo nero toe. Indien nodig een scheutje kippenbouillon of water. Sauteer 4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de gesauteerde cavolo nero op een bord en leg de worstjes erop. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gebraden kwartels met druiven

Gang Voorgerecht gevogelte
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kwartels
  • 4 plakken Pancetta
  • 40 g Boter
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 6 blaadjes Salie
  • 150 g witte druiven
  • 200 ml Marsala
  • 100 ml Kippenbouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de kwartels vanbinnen en vanbuit en schoon en dep droog. Strooi zout en peper in de buikholt e en op de buitenkant. Wikkel elke kwartel in een plak pancetta en bind er een stukje keukentouw omheen om het vast te zetten.
  • Smelt de boter met de olij folie in een koekenpan. Doe de salie in de pan. Braad de kwartels op hoog vuur aan tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Haal uit de pan en doe in een ovenschaal. Doe de helft van de druiven erbij. Deglaceer de pan met de marsala en bouillon.
  • Giet de inhoud van de pan over de kwartels, dek af met aluminium­ folie en zet de schaal 20 minuten in de oven. Doe de laatste 5 minuten de resterende druiven er bij.
  • Haal de schaal uit de oven. Giet het braadvocht in een pannetje. Kook het eventueel een beetje in en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de kwartels losjes afgedekt met aluminiumfolie op een warme plek 5 minuten rust en. Bak de crostini in een beetje boter goudbruin.
  • Snijd de kwartels door de helft. Leg op elk bord een crostino, twee kwar­telhelft en en wat druiven. Giet de saus erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Rocciata di Mele

Specialiteit uit Assisi, Umbrië

Appelrollen

Gang Patisserie
Keuken Italiaans
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 g Rozijnen Sultana
  • 1 kg Golden delicious
  • 300 g Walnoten
  • 1 stuks Citroen
  • 500 g Suiker
  • 1 glas anijslikeur
  • Kaneelpoeder
  • 30 g cacao
  • 500 g Bloem
  • 3 stuks Eieren
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Week de rozijnen in lauw water. Schil de appels en snijd ze in blokjes van 5 mm. Doe appelblokjes, rozijnen, geraspte citroenschil, citroensap, suiker, likeur, kaneel en cacao in een kom en meng goed door elkaar.
  • Verwarm de oven op 180ºC. Leg de bloem in een bergje op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de losgeklopte eieren en een eetlepel water in. Meng eerst en kneed dan tot een stevig deeg. Leg het deeg even in de koeling om te zetten.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap. Snijd het in 6 repen en leg op elke reep een deel van het appelmengsel. Rol de repen in 2 tot 3 slagen op, druk de randen goed aan en leg ze in een met olijfolie ingevet bakblik. Kwast de bovenkant van de rollen met olie en bak ze in een half uur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Quiche met wortel en broccoli

Gang Hoofdgerecht, Vegetarisch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g quichedeeg pate brisé
  • 300 g broccoliroosjes
  • 5 stuks wortelen
  • 4 stuks eieren
  • 0,5 el kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g gruyere geraspt
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Blancheer de broccoliroosjes in gezouten water, een paar minuten. Koel dan snel af op ijswater. Schil de wortelen en snijd in plakjes. Blancheer deze op dezelfde manier.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Klop de eieren los met het kerriepoeder, kokosmelk en zout en peper.
  • Vet een quichevorm in met boter en beleg hem met het uitgerolde quichedeeg. Bak het deeg 20 minuten blind.
  • Vul het voorgebakken deeg met de broccoli en wortel en bestrooi met de gerapte Gruyere kaas. Giet de saus erover en zet nog 30 minuten in de oven tot de quiche mooi bruin is gebakken. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Amandelspijs

Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 1 kg

Ingrediënten
  

  • 500 g Amandelmeel
  • 0,5 stuks Citroen geraspte schil
  • 500 g Suiker
  • 1 a 2 stuks Eieren

Instructies
 

  • Doe alle droge ingredienten in de keukenmachine en giet langzaam het geklopte ei erbij tot de massa de juiste consistentie heeft. De spijs moet een paar dagen blijven liggen om de smaken goed tot hun recht te laten komen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Eendenrillettes

Porties 1 kg

Ingrediënten
  

Eendenpoten

  • 6 stuks Eendenpoten
  • 0,3 kg Mirepoix (onions, carrots, green celery)
  • 10 pcs Garlic cloves
  • Herbs Thyme, bayleaf, parlsey stems, rosemary To taste
  • 0,1 l dry white wine
  • 0,5 l White chicken stock
  • to taste Ginger powder
  • to taste Star anise
  • 0,3 kg Duck fat
  • 0,15 kg “Rillons” of duck
  • 0,08 kg Pine seeds
  • to taste Double cream optional

Serveren

  • Country bread
  • 0.020 kg Cooking fat from the duck

Garnituur

  • 0,25 kg Pearl onions
  • 0,25 kg pickles
  • 0,1 kg “Rillons” of duck
  • 0,15 kg Rocket leaves
  • To taste Chervil and parsley leaves
  • To taste Chives tips
  • To taste Hazelnut or walnut oil
  • To taste Vintage Balsamic vinegar

Kruiden

  • Fine salt fleur de sel
  • Peppermill
  • Ginger powder

Op smaak brengen

  • Seasoning
  • Fine salt fleur de sel
  • Peppermill To taste
  • Crushed black peppercorns To taste
  • Ginger powder To taste

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwijder het overtollige vet van de poten. Snijd het vet in kleine stukjes en zet op middelhoog vuur om knapperige "kaantjes" te verkrijgen. Giet af, leg op absorberend papier en breng op smaak met zout.
  • Kruid de poten met zout gedurende 18 tot 20 uur of bereid direct. Bruin in dit geval de benen met eendenvet, breng op smaak en haal uit de pan.

Poten

  • Bruin de mirepoix In het kookvet en voeg de poten toe. Bedek met kippenbouillon en voeg het bouquet garni en de kruiden toe. Dek af met een deksel en kook gedurende 10 uur in de oven op 125 ° C.
  • Verwijder de poten en koel de vloeistof om het vet bovenop te kunnen verwijderen.

rillettes

  • Pluk het vlees van de poten en trek het uit elkaar. Voeg de gereduceerde kookvloeistof toe, een beetje eendenvet, een beetje room, de "kaantjes" en de pijnboompitten. Voeg de kruiden toe en schep in een vorm. Maak het oppervlak plat en giet er gesmolten eendenvet bovenop. Bewaren in de koelkast.
  • Serveer de rillettes in de vorm met plakjes boerenbrood geroosterd met eendenvet onder de salamander, zilveruitjes, augurken, fleur de sel en gemalen zwarte peperkorrels.
  • Opmerking: de rillettes kunnen ook op het brood worden gelepeld en worden bedekt met de andere ingrediënten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!