MOF MOF betekent minimum of fuss, maximum of flavour.
Tiramisu MOF MOF
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
- 75 ml Slagroom
- 2 stuks egg yolks
- 100 g Suiker
- 400 gram Mascarpone
- 1 el Melk
- 18 stuks Lange vingers Savoyardi
- 4 dl sterke koffie
- 0,5 tl Vanille extract
- 4 el Kahlua of Tia Maria
- Cacaopoeder ter decoratie
Zet de koffie, roer 1 kwart van de suiker erdoor en laat dit afkoelen. Roer de likeur erdoor. Breek alle lange vingers vast in stukjes zodat ze in de vormpjes passen.
Klop de eidooiers met driekwart van de suiker en het vanille extract door elkaar.
Klop de slagroom stijf. In een andere kom voeg je de melk toe aan de mascarpone, roer dit er doorheen. Schep de opgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel. Klop dan het eidooiermengsel door de mascarpone.
Leg wat lange vingers op de bodem van jouw kopje/potje/glaasje en giet hier een eetlepel koffie overheen. Maak dan van het mascarpone mengsel een laagje. Dit kan met een lepel, het mooiste is een spuitzak met kartel spuitmond.
Zo blijf je laagjes maken tot je potje vol is. Dus na de crème weer lange vingers, koffie en mascarpone mengsel. Zo blijf je doorgaan. Sluit af met een toefje mascarpone en strooi wat cacaopoeder over de tiramisu.
Zet in de koelkast tot 15 minuten voor het serveren.
Tiramisu MOF MOF
MOF MOF betekent minimum of fuss, maximum of flavour.
Tiramisu MOF MOF
Ingrediënten
Instructies
Zeewier pistache ijs
Zeewier pistache ijs
Ingrediënten
Instructies
Pistache ijs
Pistache ijs
Ingrediënten
Instructies
Meloensoep
Meloensoep
Ingrediënten
Instructies
Kalfswangen in tomatensaus, langzaam gegaard
Kalfswangen in tomatensaus, langzaam gegaard
Ingrediënten
Instructies
Velouté de panais, fromage de brebis battu et parmesan du pauvre
Velouté de panais, fromage de brebis battu et parmesan du pauvre
Ingrediënten
Réalisation du velouté de panais
Préparation de l’émulsion de brebis
Réalisation du parmesan du pauvre
Finition et dressage
Instructies
Réalisation du velouté de panais
Préparation de l’émulsion de brebis
Réalisation du parmesan du pauvre
Finition et dressage
Coquilles met saus uit Honfleur
Coquilles met saus uit Honfleur
Ingrediënten
Coquilles
Honfleur saus
Bereiden en serveren
Instructies
Coquilles
Honfleuraise-saus
Bereiden en serveren
Mandarijnen in olijfolie en ijsblokjes
Mandarijnen in olijfolie en ijsblokjes
Ingrediënten
Instructies
Venkel met abrikozen
Venkel met abrikozen
Ingrediënten
Instructies
Lamsstoof met mierikswortelpuree en knoflookmayonaise
Lamsstoof met mierikswortelpuree en knoflookmayonaise
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
Vlees bereiden
Opmaken