Spigola in crosta di sale
Zeebaars in zoutkorst, Italiaans
- 1 stuks Zeebaars 1 kg, heel en schoongemaakt
- 0,5 bosje Peterselie gehakt
- 3 takjes Tijm
- 2 teentjes Knoflook geplet
- 0,5 stuks Citroen in plakjes
- 1,5 kg grof zeezout
- 80 g Eiwit
- 1 stuks Citroen in vieren
Verwarm de oven op 200ºC.
Spoel de zeebaars onder de kraan schoon en droog af met keukenpapier. Strooi zout en peper in de buikholte en doe hierin ook de kruiden, knoflook en citroen.
Doe het zeezout in een kom en meng met het eiwit.
Leg een derde van het zeezoutmengsel op de bodem van een ovenschaal en leg daar de vis op. Strooi de rest van het zeezoutmengsel hier overheen en maak een mooie vorm.
Zet de ovenschaal in de oven en bak 20-30 minuten. Haal de vis uit de oven en zet de schaal op tafel. Het is mooi als je de zoutkorst aan tafel openbreekt.
Geef citroenpartjes en olijfolie bij de vis.
Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappeltjes en tomatensaus.
Parmezaanse kaas koekjes
Parmezaanse kaas koekjes
Ingrediënten
Instructies
Geroosterde aubergine met ansjovis en basilicum
Geroosterde aubergine met ansjovis en basilicum
Ingrediënten
Instructies
Ravioli met pompoenvulling
Ravioli met pompoenvulling
Ingrediënten
Instructies
Tartelettes met vijgen en pistache
Tartelettes met vijgen en pistache
Ingrediënten
Instructies
Deeg
Pistache frangipane
Ragu Bolognese
Emilia Romana
Ragu Bolognese
Ingrediënten
Instructies
Zeebaars in zoutkorst, Italiaans
Spigola in crosta di sale
Zeebaars in zoutkorst, Italiaans
Ingrediënten
Instructies
Profumo di mare
Smaak van de zee
Profumo di mare
Ingrediënten
Visbouillon
Pasta
Instructies
Visbouillon
Pasta
Gebakken zwezerik
Gebakken zwezerik
Ingrediënten
Instructies
Bloemkool in beurre noisette
Bloemkool in beurre noisette
Ingrediënten
Instructies
Omelette met truffel
Omelette met truffel
Ingrediënten
Instructies