Emilia Romana

Ragu Bolognese

Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g Tomatensaus
  • 300 g gehakt
  • 3 dl rode wijn
  • 50 g Ui
  • 50 g Wortelen
  • Boter
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de ui en wortel in mirepoix (vierkante blokjes van 1 cm). Bak deze groente in de boter tot ze zacht zijn en zet apart.
  • Bak het gehakt op hoog vuur tot ze droog en donkerbruin is. Blijf roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg de groente toe en deglaceer met de rode wijn. Reduceer tot alle vocht is verdwenen.
  • Voeg de tomatensaus toe en laat koken en reduceren tot de helft. Maak op smaak met zout en peper en giet wat olijfolie door de ragu voor het serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept