Omelette met truffel

Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 stuks Eieren
  • 80 g truffel op sap
  • 1 el Crème fraiche
  • 50 g geklaarde boter

Instructies
 

  • Doe de truffel in een afgesloten doos met de eieren. Door de poreuze schaal nemen de eieren de geur van de truffel op. Bewaar het sap.
  • Snijd de truffel in heel dunnen plakjes. Breek per keer drie eieren in een schaaltje en klop los met wat van de crème fraiche en truffelsap. Breng op smaak met zout en peper. Schep de plakjes truffel erdoorheen. Laat 20 minuten rusten.
  • Verwarm een klontje geklaarde boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de boter gaat bruisen voeg je het eimengsel toe. Roer met de spatel door het ei en stop hiermee wanneer het ei begint te stollen. Laat nu langzaam gaan zonder dat de bodem bruin wordt. Wanneer de bodem gestold is, vouw je de omelette dubbel en laat nog even doorgaren. Het binnenste moet nog half vloeibaar zijn. Laat dan de omelette uit de pan op een verwarmd bord glijden. Vorm de omelette met de hand tot mooi rechthoekig. Bestrijk met geklaarde boter en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept