Maak de pompoenen schoon. Niet schillen.
Snijd ze doormidden en haal de pitten eruit. Snijd in evengrote stukken en zet op met het water, de lavas en de kurkuma. Lavas kan als heel blad. Heb je kleine gedroogd blaadjes, doe die dan in een thee-ei om te voorkomen dat ze in de crème achterblijven.
Als de pompoen gaar is, giet je ze af en houd het kookvocht apart. Haal de lavas eruit. Doe de pompoen met de mierikswortel in de blender en draai fijn. Doe de yoghurt en slagroom erbij en wanneer het te dik is ook het kookvocht.
Maak op smaak met zout, peper en piment.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2020-08-28 18:09:042020-09-18 09:59:35Mulfilet met pompoen-mierikswortel crème en waterkers
Dit brood wordt in de Sahara gebakken tussen gloeiende kooltjes in een zandkuil onder een laagje zand. Wanneer bubbeltjes lucht uit het zand komen, is het brood klaar. Even afkloppen en je hebt na een half uur al brood. Ideaal voor tijdens woestijn trektochten.
Verwarm de oven op 250ºC. Leg de bakplaat, beter nog een grote platte steen, in de oven.
Meng het meel en zout door elkaar. Voeg langzaam water bij het meel en wanneer je en niet plakkerig deg hebt, ga je 10 minuten kneden tot je een soepel en elastisch deeg hebt.
Maak een grote bal van het deeg en druk het uit tot een platte schijf van 1,5 cm dikte.
Leg de schijf op de hete bakplaat of steen en bak in 20 minuten mooi bruin.
Eet dit brood warm, want wanneer het koud is kun je het niet meer doorbijten. Brood zonder gist wordt hard en is vrij dicht van structuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Wanneer je verse gist gebruikt, los dit op in een deel van het water.
Meng de bloem, zout en droge gist door elkaar.
Voeg dan water toe. In geval van verse gist voeg je eerst het water met de daarin opgeloste gist toe. Begin te mengen met je vingers en voeg langzamerhand de rest van het water toe, tot je een stevig deeg hebt. Ga dit kneden tot het soepel en elastisch is.
Vet een kom in met olie en leg hierin het deeg. Dek af met een doek. Laat rijzen tot dubbele hoeveelheid, ongeveer 1,5 uur.
Na het rijzen sla je het deeg neer en snijd stukken van +/- 80 gram af.
Maak heir bolletjes van en laat 15 minuten rusten. Plet de bollen dan tot ze ongeveer 12 cm in doorsnede zijn. Leg de schijven op een bakplaat en prik ze in met een vork. Laat nog een half uur rijzen.
Verwarm de oven op 230ºC met een pizzasteen als je die hebt.
Topping
Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout.
Verspreid de topping over de deegschijven. Leg de broodjes in de oven en laat 15 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Meng het meel met de noten, driekwart van de za'atar en gist. Verse gist eerst oplossen in een deel van het water en met het water toevoegen.
Meng er verder het water, honing en zachte boter door en ga kneden als het één geheel is geworden.
Doe het deeg in een kom en laat rijzen tot het dubbele volume, ongeveer 1,5 uur.
Sla het deeg neer en vorm broden in de vorm die je wil. Doe het dan in een ingevette vorm en laat weer rijzen tot dubbel volume.
Verwarm de oven op 180ºC. Kwast wat water over het deeg en bestrooi met de overgebleven za'atar. Bak het brood 35 tot 40 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
500gAardappelenvastkokend, geschild en in schijfjes
500glamsgehakt
1elrode shoarmakruiden
1stuksUiin halve ringen
2elOlijfolie
2stuksAubergineskleine, in plakken
3stuksTomatenpureein blokjes gesneden
4elgeraspte kaaspittige kaas
1bakjeandalousesauszie recept
Instructies
Verwarm de oven op 200ºC.
Kook de aardappelschijfjes beetgaar en laat uitlekken.
Meng het gehakt met de rode shoarmakruiden, voeg de ui toe en bak gaar en bruin op middelhoog vuur.
Vet een ovenschaal in en maak laagjes van aardappel, aubergine, gehakt en tomaat. Bestrooi met de kaas en wat extra shoarmakruiden. Bak 20 minuten in de oven.
Serveer met de andalousesaus in een pitabroodje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2020-07-28 13:50:032020-09-18 09:59:41Shoarma met aardappel en aubergine
Doe alle ingredienten in de volgorde zoals in de lijst staat in een hoge maatbeker. Zet de staafmixer op de bodem en doen hem dan pas aan. Trek langzaam naar boven zodat een gladde saus ontstaat.
Doe de saus in potjes die je eerst gesteriliseerd hebt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Blancheer de haricots verts in licht gezouten water beetgaar. Dompel ze daarna meteen in ijswater. Laat dan uitlekken in een vergiet.
Snijd de perziken met schil in 12 stukken per perzik.
Verhit op laag vuur de boter met olijfolie in een grote koekenpan. Roerbak hierin de haricots verts op hoog vuur, 1 minuutje. Voeg de amandelen en perziken toe, op het laatst pas wat basilicumblaadjes. Bestrooi met een snuf fleur de sel.
Meng de ingredienten vooral niet door elkaar, zo blijven de perzikpartjes heel. Schep het gerecht op warme borden en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2020-07-21 19:27:552020-09-18 09:59:45Sperziebonen met perzik en amandelen
4Kleinemaquereaux (lisettes)Schoongemaakt en gespoeld
8carottes fanes en fines rondelles
1oignon blanc en rondelles
2échalotes en rondelles
2el d’huile d’olive
1biologische citroen
400Gontpitte kersen
40Clde vin blanc sec
sel
Peper
Instructies
Fruit de wortels, ui en sjalotjes in olie in een sauteerpan. Giet de witte wijn en het citroensap (houd de schil apart). Zout, peper en kook op laag vuur gedurende 15 minuten onbedekt.
Zet de oven op 180 ° C.
Voeg de kersen toe. Kook nog 5 minuten.
Giet de inhoud van de pan in een schaal. Leg de makreel in de ovenschaal. Bak 10 minuten. Rasp citroenschil uit de oven.
Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Klop in een grote kom boter, suiker en citroenschil tot ze bleek zijn. Voeg geleidelijk het ei en de vanille toe. Zeef de bloem en het zout over het mengsel en meng tot het gelijkmatig is opgenomen. Koel tot het stevig is, ongeveer 30 minuten.
Merlot-kersen:
Gebruik een kersenonpitter om de pit van elke kers te verwijderen. Verwarm de wijn op laag vuur. Verwarm in een aparte pan de suiker tot een lichtgouden karamel. Giet de helft van de wijn met de karamel in de pan en breng aan de kook. Voeg geleidelijk de resterende wijn toe en zorg ervoor dat de vloeistof elke keer weer kookt. Voeg het vanillestokje toe, kook tot het een beetje dikker wordt, voeg dan de kersen toe en verwarm op laag vuur tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten. Haal de kersen uit de vloeistof. Verminder de stroperige vloeistof tot een dikke stroperige consistentie. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Leg de ring op een bakplaat bekleed met bakpapier. Lijn in een taartring. Zet 15 minuten in de koelkast. Bevestig de basis lichtjes met een vork. Bedek het deeg met bakpapier en vul het met bakbonen. Bak 15 tot 20 minuten, tot het deeg er dof uitziet en begint te kleuren. Til het bakpapier en bonen op.
Amandelcrème:
Verlaag de oventemperatuur tot 160 ° C. Klop in een grote kom boter, suiker, citroenschil en vanille-extract tot het licht en luchtig is. Voeg beetje bij beetje de eieren toe, klop goed tussen elke toevoeging. Zeef de bloem en de gemalen amandelen en vouw de ingrediënten tot romig. Voeg de kirsch toe en mix tot een glad geheel. Verdeel over de taartbodem.. Zet terug in de oven en bak tot ze licht goudbruin is en droog aanvoelt, ongeveer 20 tot 25 minuten.
Montage:
Verdeel de gepocheerde kersen over de gebakken amandelcreme. Bedek de kersen met een kwast met de gereduceerde siroop. Hak de pistachenoten fijn en strooi over de taart.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Mulfilet met pompoen-mierikswortel crème en waterkers
Mulfilet met pompoen-mierikswortel crème en waterkers
Ingrediënten
Instructies
Rode shoarmakruiden
Rode shoarmakruiden
Ingrediënten
Instructies
Saharabrood
Saharabrood
Ingrediënten
Instructies
Syrisch uienbrood
Syrisch uienbrood
Ingrediënten
Deeg
Topping
Instructies
Deeg
Topping
Notenbrood met za’atar
Notenbrood met za'atar
Ingrediënten
Instructies
Shoarma met aardappel en aubergine
Shoarma met aardappel en aubergine
Ingrediënten
Instructies
Andalousesaus
Andalousesaus
Ingrediënten
Instructies
Sperziebonen met perzik en amandelen
Sperziebonen met perzik en amandelen
Ingrediënten
Instructies
Makreel, Kersen
Makreel, Kersen
Ingrediënten
Instructies
Kersen-merlot taart
Kersen-merlot taart
Ingrediënten
Zoet deeg
Merlot-kersen
Amandelcrème
Decoratie
Instructies
Zoet deeg:
Merlot-kersen:
Amandelcrème:
Montage: