Scaloppine al Marsala can funghi misti
Sicilië
Kalfsmuis in marsala met gemengde paddenstoelen
Scaloppine al Marsala can funghi misti
Sicilië
Gang Hoofdgerecht vlees
Keuken Italiaans
- 500 g Kalfslappen kalfsmuis of bovenbil
- Bloem
- Zout
- Peper
- 50 g Boter
- Olijfolie
- 1 dl Marsala
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 4 takjes Oregano
- 4 takjes Peterselie
Snijd het vlees in plakjes van 5 mm en sla deze platter met een hakmes tussen twee velletjes folie.
Meng de bloem met zout en peper en haal de kalfslapjes door de bloem.
Smelt de boter op middelhoog vuur en voeg nog wat peper en olijfolie toe. Bak de kalfslapjes 2 minuten per kant op hoog vuur. Voeg de marsala toe en verwarm nog een paar minuten tot het vlees gaar is. Leg ze dan weg en houd warm onder aluminiumfolie op een warm bord.
Doe dan de paddenstoelen in de pan en bak ze op hoog vuur. Laat ze even sudderen met het deksel op de pan tot ze hun vocht hebben afgestaan. Haal dan het deksel van de pan en draai het vuur hoog om het vocht te laten verdampen en de saus te laten indikken.
Leg dan het vlees op de borden, schep de paddenstoelen op het vlees, schenk de saus over het vlees en wat ernaast. Beleg met peterselie en oregano. Snel serveren voordat het afkoelt.
Agnolotti gevuld met erwtenfarce
Agnolotti met vulling van erwtenfarce
Ingrediënten
Doperwten farce
Erwt Farce
Pasta
Saus
Instructies
Doperwten farce
Agnolotti
Saus
Saus:
Kalfsmuis in marsala met gemengde paddenstoelen
Scaloppine al Marsala can funghi misti
Sicilië
Kalfsmuis in marsala met gemengde paddenstoelen
Ingrediënten
Instructies
Hamburgers
Hamburgers
Ingrediënten
Instructies
Maïsbrood
Maïsbrood
Ingrediënten
Instructies
Hamburgerbroodjes
Hamburgerbroodjes
Ingrediënten
Instructies
Bagels
Bagels
Ingrediënten
Deeg
Afwerking
Instructies
Gesmoorde bloemkool met olijven
Gesmoorde bloemkool met olijven
Ingrediënten
Instructies
Linguine met venusschelpen en bottarga
Linguine met venusschelpen en bottarga
Ingrediënten
Instructies
Gesmoorde courgetten met munt en amandelen
Gesmoorde courgetten met munt en amandelen
Ingrediënten
Instructies
QuarterTblsps with capers
QuarterTblsps with capers
Ingrediënten
Instructies