Desem batard brood

Porties 640 gram

Ingrediënten
  

  • 640 g meel type 65
  • 320 g desem verhouding 1:1
  • 335-375 gram water
  • 16 g zout

Instructies
 

  • Meng het meel en water en laat 45 minuten staan voor de autolyse.
  • Meng er dan het desem en zout door, niet kneden.
  • laat 2-3 uur voorrijzen op kamertemperatuur afwisselend met in de koelkast laten rijzen. Sla het na anderhalf uur om. Tegen het eind moet het deeg luchtig aanvoelen.
  • Vorm een bol van het deeg en laat 15 minuten rusten.
  • vorm tot broden of broodjes. Breng ze goed op spanning en de naad moet goed sluiten.
  • Laat in de koelkast 12-18 uur rijzen. De broden moeten luchtig en stevig aanvoelen. Snijd ze in met een heel scherp mes.
  • Verwarm de oven op 250°C met veel stoom. Leg de broden in de oven en als ze zijn opengebarsten, verlaag je de temperatuur tot 230°C.
  • Bak de broden ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van de grootte.
Bron: Issa Niemeijer-Brown
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept