Maak een droge karamel met de fijne suiker, giet af tot kamertemperatuur en meng tot poeder. Strooi 45 g karamelpoeder op de bodem van een tatinvorm met een diameter van 16 cm.
Schik de “gekonfijte” appelkwartjes in rozetten, strooi nog eens 10 g karamelpoeder en giet 20 g pectinesap. Afgedekt bakken gedurende 45 minuten in een geventileerde oven op 180 ° C. Uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
Nieuwe tarte tatin 2
Zanddeeg
Verse vanillecrème
1e koken gekonfijte appels
Pectinesap
Gekonfijte appels 2e kooktijd
Montage en afwerking
Stap 1: Zoet deeg zonder te zinken
Maak de boter zacht en kneedbaar. Voeg de gezeefde poedersuiker toe, meng.
Voeg de bloem en het zout toe, homogeniseer.
Gebruik een spuitzak en spuit 210 g in een cirkel met een diameter van 16 cm. Bak 35 minuten op 170 ° C.
Stap 2: Rauwe vanillecrème
Combineer room en vanille; reserveren.
Stap 3: gekonfijte appels 1ste keer koken
Schil en ontpit de appels en snijd ze in vieren. Doe ze in een bakje, bestrooi met de basterdsuiker, voeg de zoete boter en de gespleten en geschraapte vanillestokjes toe.
Dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 45 minuten op 180 ° C. Giet af aan het einde van de bereiding.
Stap 4: Pectinesap
Breng het water, vanille-extract, citroensap en boter naar 45 ° C.
Voeg de basterdsuiker en de eerder gemengde pectine toe en breng aan de kook. Reserveren.
Stap 5: gekonfijte appels 2e bereiding
Maak een droge karamel met de fijne suiker, giet af tot kamertemperatuur en meng tot poeder. Strooi 45 g karamelpoeder op de bodem van een tatinvorm met een diameter van 16 cm.
Schik de “gekonfijte” appelkwartjes in rozetten, strooi nog eens 10 g karamelpoeder en giet 20 g pectinesap. Afgedekt bakken gedurende 45 minuten in een geventileerde oven op 180 ° C. Uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 6: Montage en afwerking
Leg op het knapperige zandkoekje 100 g rauwe vanillecrème met een spuitzak. Ontvorm de puck van in karamel gebakken appels en plaats deze voorzichtig op de zandkoek gegarneerd met room. Bestrooi met een paar geroosterde boekweitzaadjes voor de decoratie.
Nieuwe tarte tatin
Tarte tatin nouvelle
Ingrediënten
Pâte sucrée sans fonçage
Crème crue vanillée
Pommes confites 1ère cuisson
Jus pectiné
Pommes confites 2ème cuisson
Montage et finitions
Instructies
Pâte sucrée sans fonçage
Crème crue vanillée
Pommes confites 1ère cuisson
Jus pectiné
Pommes confites 2ème cuisson
Montage et finitions
Paté en croute van hert en fazant
Paté en croute van hert en fazant
Ingrediënten
Deeg
Marinade
Vulling
Gelei
Instructies
Deeg
Marinade
Gelei
Vulling
Paté bakken
Cappuccinomousse
Cappuccinomousse
Ingrediënten
Instructies
Kalfswangen met venkelrisotto
Kalfswang met venkelrisotto
Ingrediënten
Kalfswangen
Risotto
Instructies
Kalfswangen
Risotto
Service
Pompoen pannacotta
Pannacotta van pompoen
Ingrediënten
Karamelliseren
Instructies
Wortel chocoladetaart
Wortel/chocoladetaart
Ingrediënten
Cake
Vulling en siroop
Bovenlaag
Instructies
Siroop
Cake
Decoratie
Nutrition
Gebakken griesmeelpudding
Gebakken griesmeelpudding
Ingrediënten
Instructies
Opmaaktips
Provençaals groentetaartje Bayaldi
Provençaals groentetaartje Bayaldi
Ingrediënten
Groente
Uiencompote
Bayaldi
Instructies
Groentes
Uien
Bakken van de Bayaldi
Gegrilde aubergine met yoghurtsaus
Gegrilde aubergine met yoghurtsaus
Ingrediënten
Aubergines
Yoghurtsaus
Service
Instructies
Aubergines
Saus
Salade
Service