Wortel/chocoladetaart

Gang Dessert, Patisserie
Keuken Italiaans
Porties 16 porties

Ingrediënten
  

Cake

  • 4 stuks eieren
  • 120 g suiker
  • 80 ml plantaardige olie
  • 125 ml yoghurt
  • 180 g bloem gezeefd
  • 2 tl bakpoeder gezeefd
  • 30 g rozijnen
  • 6 stuks gedroogde pruimen
  • 150 g wortel geraspt
  • 30 g kokosmeel
  • 60 g amandelmeel
  • 30 g chocoladedruppels
  • 0,5 tl kaneel

Vulling en siroop

  • 200 g pruimenjam of kersenjam
  • 100 ml water
  • 30 g suiker
  • 40 ml grand marnier

Bovenlaag

  • 60 g poedersuiker
  • 40 g cacao
  • 60 g boter, in stukjes
  • 90 ml room
  • 20 ml hete koffie
  • 1 el kahlua
  • hagelslag

Instructies
 

Siroop

  • Laat in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook komenen laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost. Voeg de grand marnier toe en zet weg.

Cake

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm van Ø 25 cm in met boter en bestuif met bloem. Zet weg voor straks, liefst in de koelkast.
  • Meng in een kom de rozijnen, gedroogde pruimen, geraspte wortels, kokosmeel, amandelmeel, chocoladedruppels en kaneel. Zet dan weg.
  • Klop in een kom de eieren, suiker met de mixer tot het volume is verdubbeld. Voeg langzaam de yoghurt en olie toe. Doe dan de bloem en het bakpoeder erbij en meng het tot een egaal beslag. Spatel dan de rest van de ingredienten erdoor. Schenk het beslag in de cakevorm en bak 30-35 minuten. Haal dan de cake uit de oven en laat afkoelen.
  • Als de cake is afgekoeld snijd je met een lang mes de bobbelige bovenkant weg. Je kunt de restjes bewaren of opeten.
  • Leg de cake neer en snijd hem doormidden. Besprenkel de onderste laag met de siroop, smeer er de jam over uit en leg de andere helft erop. Besprenkel dit met de rest van de siroop.

Decoratie

  • Meng alle ingrediënten voor de bovenlaag, behalve de hagelslag. Klop tot een gladde crème tot je een structuur van boter hebt. Bedek de cake met de crème en strijk mooi glad. Bestrooi met de hagelslag.
Bron/Inspiratie: Malu Simões

Nutrition

Fat: 60gTrans Fat: 50gSugar: 230g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept