Maak van het water en het meel een glad beslag. Het moet vrij dun zijn om een mooi dun krokant laagje te laten ontstaan.
Verhit de frituur tot 180°C. Haal de inktvisringen door het beslag en laat rustig in de olie zakken. Beweeg meteen de ringen, anders blijven ze op de bodem van de pan plakken.
Haal ze uit de olie als ze bruin worden. Leg ze dan op een papiertje om uit te lekken, bestrooi met zout en peper en serveer warm.

Calamaris

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Tapas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 g inktvisringen
  • 0,5 l water
  • 100 g Kikkererwtenmeel
  • 1 l Frituurolie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Uien bouillon Crenn

Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 6 minuten
Gang Soepen
Keuken Frans
Porties 6 liter

Ingrediënten
  

  • 150 g Kikkererwten
  • 1,5 kg Gele uien
  • 40 g Zonnebloemolie
  • 1,1 kg Rode uien
  • 150 g Prei
  • 130 g Sjalotjes
  • 800 g cipollini uien
  • 250 g Balsamicoazijn
  • 150 g Harde kaas geraspt
  • 100 g Tamarinde
  • 40 g suiker
  • 10 g Kombu
  • 5 g Zeezout
  • 7 l water
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Cheese gnocchi

Gang Bijgerecht
Porties 10 pax

Ingrediënten
  

  • 220 g Comte
  • 8 g truffel, zwarte
  • 90 g Kuzu
  • 15 g Truffelolie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Chorizospiesjes

Gang Amuse, Tapas
Keuken Spaans
Porties 12 stokjes

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Paprika. geel
  • 2 stuks Lente-ui
  • 12 stuks Champignons
  • 24 blokjes Chorizo
  • 10 cl Olijfolie

Instructies
 

  • Maak de paprika's schoon en snijd ze per stuk in ongeveer 12 blokjes. Snijd de lente-uitjes in 12 stukken per ui. Maak de champignons schoon en snijd het stammetje af. Verhit een grillpan of koekenpan. Bestrijk de stukken paprika, lente-ui en champignons met olijfolie en grill ze apart tot ze een mooie kleur hebben. Leg apart en snijd de chorizo worstjes in plakjes. Grill ze dan kort in de pan. Steek dan afwisselend een stukje chorizo, paprika, champignon, lente-ui en chorizo op de stokjes. Serveer het liefst lauwwarm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Watermeloen met kaas en olijven

Gang Tapas, Vegetarisch
Keuken Spaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 0,25 stuks Watermeloen
  • 200 g Geitenkaas
  • 8 stuks Olijven, zwart

Instructies
 

  • Snijd de watermeloen in dobbelstenen van ca. 3 cm. Verwijder de pitjes. Snijd de kaas in iets kleinere blokjes van 2 à 2,5 cm. Hak de olijven grof. Leg op elk blokje watermeloen een blokje kaas en daarop wat stukjes olijf. Steek er een prikker door en zet ze mooi op een rij op een schaal.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Aardbei met mascarpone en ricotta

Gang Patisserie
Keuken Italiaans
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 10 stuks Aardbei
  • 0.5 dl Mascarpone
  • 0.5 dl Ricotta
  • 1 tl Suiker
  • 0,25 stuks Citroenschil

Instructies
 

  • Meng de mascarpone en ricotta met de suiker en geraspte citroenschil. Doe dan in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon, haal het kroontje eraf en snijd ze in vieren in, niet helemaal door, maar wel zo dat ze een beetje open staan. Spuit wat van het mascarpone mengsel in de opengesneden aardbeien en serveer op een amuse lepel of zet ze op een schaal.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gevulde champignons

Porties 10 pax

Ingrediënten
  

Champignons

  • 10 stuks Champignons medium

Vulling

  • 100 g Paddenstoelen Mengeling van wat voorradig is
  • 0,5 stuks Sjalot
  • 30 g Boter
  • 1 takje Peterselie
  • 30 g Kaas Oude kaas

Instructies
 

Champignons

  • Snijd van elke champignon de steel af en hol uit met een meloenboortje.

Vulling

  • Snijd de sjalotjes fijn en bak ze op laag vuur tot ze mooi glazig zijn, maar niet bruin. Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje. Snijd ze dan in stukjes. Doe boter in de koekenpan met een geplette teen knoflook en een paar takjes tijm. Wanneer de boter bruist doe je de paddestoelen erbij. Laat bakken tot ze bruin zijn. Haal dan de knoflook en de tijm uit de pan. Doe het mengsel samen met de gebakken sjalotjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Meng de peterselie door het mengsel. Breng op smaak.

Afmaken

  • ]Vul de uitgeholde champignons met de vulling. Strooi er de geraspte kaas over en zet in de op 180°C voorverwarmde oven. Bak 15 minuten of tot de kaas gesmolten en bruin is. Serveer het liefst warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Rolletje courgette met roomkaas en bieslook

Gang Amuse
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Courgette
  • 50 g Roomkaas
  • 2 el Olijfolie
  • 4 el Azijn
  • 2 el Rijstazijn
  • 6 Stengel Bieslook

Instructies
 

Courgette

  • Snijd de courgette met de mandoline of een kaasschaaf in dunne plakken. Maak van de olie en azijn, peper en zout een mengsel en leg hier de plakken courgette in. Laat een uur staan, zodat de courgette zacht wordt.

Afmaken

  • Leg een plak courgette op een plank en besmeer dun met de roomkaas. Rol op en bindt vast met een stengel bieslook. Bestrooi met peper uit de molen. Zet rechtop op een schaal en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Excellent endive stew

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 10 pax

Ingrediënten
  

  • 0,1 l Bier
  • 100 g suiker
  • 10 plakjes Spek
  • 0,10 krop Frisée
  • 5 ballen gehakt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!