Pesto.

Meng de basilicum, rucola, kaas, knoflook en pistachenoten in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de olie toe en draai tot alles is gemengd. Doe een helft van de pesto in een bakje in de koelkast voor een andere keer. En gebruik de andere helft voor deze keer. Roer hier de room door en dan wat warm water zodat het mengsel vloeibaar wordt en als dressing gebruikt kan worden. Breng op smaak met zout en peper.

Groente en kip.

Breng water met wat zout aan de kook, pel de tuinbonen en doe de bonen in de pan als het water kookt. Laat ze ongeveer 2 a 3 minuten koken en laat ze dan in ijskoud water snel afkoelen. Pel dan de velletjes van de bonen als je grote bonen hebt. Anders hoeft dat niet. Het vel van oudere bonen kan nogal taai zijn. Haal het vlees van de kip en snijd het in kleine stukken. Snijd de venkel in de lengte in heel dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine reepjes. Doe dan alles met de gemengde sla in een kom en meng het met de pesto.

Salade van tuinbonen, gerookte kip en pesto

Porties 4

Ingrediënten
  

Pesto

  • 10 g Basilicum
  • 100 g Rucola
  • 2 el Parmesaanse kaas
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el Pistachenoten
  • 60 ml Olijfolie
  • 2 el Room

Groente en kip

  • 700 g Tuinbonen ongedopt
  • 250 g Kipfilet Gerookt
  • 1 stuks Venkel
  • 1 stuks Paprika. rood
  • 50 g Sla Gemengd

Instructies
 

  • Pesto. Meng de basilicum, rucola, kaas, knoflook en pistachenoten in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de olie toe en draai tot alles is gemengd. Doe een helft van de pesto in een bakje in de koelkast voor een andere keer. En gebruik de andere helft voor deze keer. Roer hier de room door en dan wat warm water zodat het mengsel vloeibaar wordt en als dressing gebruikt kan worden. Breng op smaak met zout en peper. Groente en kip. Breng water met wat zout aan de kook, pel de tuinbonen en doe de bonen in de pan als het water kookt. Laat ze ongeveer 2 a 3 minuten koken en laat ze dan in ijskoud water snel afkoelen. Pel dan de velletjes van de bonen als je grote bonen hebt. Anders hoeft dat niet. Het vel van oudere bonen kan nogal taai zijn. Haal het vlees van de kip en snijd het in kleine stukken. Snijd de venkel in de lengte in heel dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine reepjes. Doe dan alles met de gemengde sla in een kom en meng het met de pesto.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept