Basmatirijst met mosterdzaadjes

Gang Bijgerecht, Vedisch
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 500 g Basmatirijst
  • 1.1 l water
  • 2 tl Zout
  • 1 tl Kurkuma
  • 1,5 el Ghi
  • 1 el mosterdzaad

Instructies
 

  • Verhit de ghi in een pan. Draai het vuur laag en voeg de mosterdzaadjes toe. Leg een deksel op de pan en wacht tot de mosterdzaadjes zijn uitgesprongen. Voeg de rijst toe, draai het vuur hoog en bak de rijst al roerend tot hij doorschijnend begint te worden. Doe het hete water, het zout en de kurkuma erbij en roer de rijst nog een keer om. Leg een deksel op de pan. Als de rijst kookt zet je het vuur laag. Hierna niet meer roeren. Na 15 minuten is de rijst gaar. Voeg eventueel nog een klontje boter en wat fijngesneden peterselie toe en maak de rijst los met een vork.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept