Verwarm de oven voor op 170ºC.
2. Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem en wanden uit 1 stuk bakpapier. Handig is om de
vorm op het vel bakpapier te plaatsen, er met potlood een ruime cirkel om heen te trekken en de cirkel uit te
knippen. Maak daarna een prop van het bakpapier en houdt het onder de kraan. De prop goed uitknijpen en
als je het natte propje nu weer uitvouwt kun je het heel makkelijk plooien in de vorm!
3. Sla de bakpapier-stap niet over als je geen aangebrande karamel in je oven wil riskeren… (hier spreekt een
ervaringsdeskundige…)
4. Rasp ook alvast 2 sinaasappels met een fijne rasp. Schil dan de geraspte sinaasappels met een mes tot op
het vruchtvlees en snijd er plakes van.
Karamel (geen klus voor kinderen!)
1. Doe de suiker en het water in een pannetje op matig vuur en los de suiker op door even te roeren. Stop met
roeren zodra dit gebeurt is en wacht tot de siroop karamelliseert tot een amberkleurige massa. Haal direct
van het vuur af en roer (voorzichtig, heet!) de blokjes boter erdoor. Voila: Karamel!
2. Giet de karamel in de vorm en verdeel de plakjes sinaasappel in de karamellaag.
Beslag
1. Mix eieren en suiker romig.
2. Voeg de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater toe en mix even goed door.
3. Roer in een andere kom het glutenvrije meel, amandelmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar en voeg
daarna in drie delen toe aan het beslag.
4. Spatel het beslag over de sinaasappel-karamellaag. Met een (palet-)mes kun je de bovenkant mooi vlak
maken.
5. Bak ong. 45 minuten.
6. Laat de taart een kwartiertje afkoelen voor je hem omdraait en lost, maar wacht niet te lang anders koelt de
karamel te hard af en plakt alles aan je bakpapier vast…
Glazuren
1. Verwarm de marmelade met het water en zodra de jam wat dunner is kun je hem zeven. Kwast de glazuur
over de karamellaag voor een glanzende finish!
Amandel sinaasappeltaart
Gang Patisserie
Keuken Wereld
- 1 tl Bakpoeder
- 0,5 tl Zout
- 200 g Suiker
- 3 stuks Ei
- 2 el sinaasappelrasp
- 2 tl Oranjebloesemwater
- 240 g Amandelmeel
- 25 g Glutenvrij
- 30 g Maismeel
Karamellaag
- 90 g suiker
- 2 el water
- 20 g Boter
- 2 stuks Sinaasappel
Glazuur
- 4 el Sinaasappelmarmelade
- 1 el water
Bloemkooltaart
Bloemkooltaart
Ingrediënten
Instructies
Eidooier van mango
Meng het alginaat Algin door het water met een staafmixer. Zorg dat al het poeder goed gemengd is en zet een paar uur weg om de luchtbellen te laten ontsnappen.
Doe het mango/appelsap en de mangosiroop bij de mangopuree en roer goed door elkaar.
Meng het calciumchloridepoeder door het mangopureemengsel. Mix met de staafmixer.
Neem een lepel mangomengsel en laat voorzichtig maar snel in het alginaatbad vallen. Laat drie minuten liggen en haal het er dan voorzichtig met een schuimspaan uit. Laat in een bak water vallen en het is dan gereed om geserveerd te worden.
Laat niet al te lang liggen, want de gelvorming gaat door.
Eidooier van mango
Ingrediënten
Kabeljauw met spinazie en mousselinesaus
Kabeljauw met spinazie en mousselinesaus
Ingrediënten
Bladerdeegkoekjes
Spinazie
Mousselinesaus
Instructies
Kabeljauw
Bladerdeegkoekjes
Spinazie
Mousselinesaus
Rolletje courgette met prei en wortel
Rolletje courgette met prei en wortel
Ingrediënten
Instructies
Notities
Citroen soufflé
Citroen soufflé
Amandel sinaasappeltaart
Verwarm de oven voor op 170ºC.
2. Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem en wanden uit 1 stuk bakpapier. Handig is om de
vorm op het vel bakpapier te plaatsen, er met potlood een ruime cirkel om heen te trekken en de cirkel uit te
knippen. Maak daarna een prop van het bakpapier en houdt het onder de kraan. De prop goed uitknijpen en
als je het natte propje nu weer uitvouwt kun je het heel makkelijk plooien in de vorm!
3. Sla de bakpapier-stap niet over als je geen aangebrande karamel in je oven wil riskeren… (hier spreekt een
ervaringsdeskundige…)
4. Rasp ook alvast 2 sinaasappels met een fijne rasp. Schil dan de geraspte sinaasappels met een mes tot op
het vruchtvlees en snijd er plakes van.
Karamel (geen klus voor kinderen!)
1. Doe de suiker en het water in een pannetje op matig vuur en los de suiker op door even te roeren. Stop met
roeren zodra dit gebeurt is en wacht tot de siroop karamelliseert tot een amberkleurige massa. Haal direct
van het vuur af en roer (voorzichtig, heet!) de blokjes boter erdoor. Voila: Karamel!
2. Giet de karamel in de vorm en verdeel de plakjes sinaasappel in de karamellaag.
Beslag
1. Mix eieren en suiker romig.
2. Voeg de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater toe en mix even goed door.
3. Roer in een andere kom het glutenvrije meel, amandelmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar en voeg
daarna in drie delen toe aan het beslag.
4. Spatel het beslag over de sinaasappel-karamellaag. Met een (palet-)mes kun je de bovenkant mooi vlak
maken.
5. Bak ong. 45 minuten.
6. Laat de taart een kwartiertje afkoelen voor je hem omdraait en lost, maar wacht niet te lang anders koelt de
karamel te hard af en plakt alles aan je bakpapier vast…
Glazuren
1. Verwarm de marmelade met het water en zodra de jam wat dunner is kun je hem zeven. Kwast de glazuur
over de karamellaag voor een glanzende finish!
Amandel sinaasappeltaart
Ingrediënten
Karamellaag
Glazuur
Citroentaart, Frans
Citroentaart, Frans
Ingrediënten
Vulling
Instructies
Deeg
Koek
Vulling
Notities
Appeltaart glutenvrij
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Wel de rozijnen in heet water. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron. Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom. Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee. Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter. Bekleed de vorm met het deeg. Hou een deel over voor de bovenkant van de taart.
Schil de appels en snij in partjes. Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels. Stort het appelmengsel in de springvorm. Bestrooi het aanrecht met wat meel. Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel. Besmeer het deeg met ei. Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Appeltaart glutenvrij
Ingrediënten
Gegratineerde asperges met lamspastrami
Gegratineerde asperges met lamspastrami
Ingrediënten
Instructies
Lamsjus
Lamsjus
Ingrediënten
Instructies
Bereiden
Afmaken