Snijd de uiteinden van de courgette en snijd ze in stukken van 5 cm. Snijd elk stuk schuin door. Hol de stukken uit met een appelboor. Kook ze 2 minuten in een grote pan met kokend water en doe snel over in een ijsbad om af te koelen, anders garen ze te ver door. Giet af en droog af. Grill ze aan de schuine kant en daarna 90 graden draaien om een ruitpatroon te maken. Zet dan weg tot gebruik.
Kookde doperwten gaar in een klein pannetje met een eetlepel olijfolie, zout, witte peper, ui en zoveel water dat ze net onderstaan. Giet ze af, verwijder de ui en pureer. Haal de puree door een zeef of groentemolen. Voeg mascarpone, citroensap en geitenkaas toe en roer alles goed door.
Rooster de amandelsnippers op laag vuur. Als de goudbruin zijn,licht bestrooien met poedersuiker om licht te zoeten. Rooster nog even door.
Vul een spuitzak met de doperwtenmousse. Zet op elk bord een courgettetoren met de schuine kant boven. Vul het binnenste met de mousse. Garneer elke toren met de amandelsnippers, zwarte peper en een paar druppels olijfolie.
Serveer.
Crepe Suzette
Crepe Suzette
Ingrediënten
Flensjesbeslag
Sinaasappelroomijs
Saus
Instructies
Flensjesbeslag
Sinaasappelroomijs
Sinaasappelsaus
Afmaken
Warme geitenkaas salade
Warme geitenkaas salade
Ingrediënten
Instructies
Gegratineerde spinazie op Romeinse wijze
Gegratineerde spinazie op Romeinse wijze
Ingrediënten
Instructies
Gegratineerde croute au pot
Gegratineerde croute au pot
Ingrediënten
Instructies
Appelstrudel
Appelstrudel
Ingrediënten
Strudeldeeg
Bewerking deeg
Strooisel
Vulling
Afwerking
Instructies
Souffle de ricotta
Souffle de ricotta
Ingrediënten
chocolate hearts
Basilicumzabaglione
Souffle
Basilicumzabaglione
Souffle
Pizzoccheri
Pizzoccheri
Ingrediënten
Deeg
Saus
Saus. Jonge Goudse kaas
Saus
Instructies
Wortelpuree
Wortelpuree
Ingrediënten
Instructies
Kwartels, gegrild
Kwartels, gegrild
Ingrediënten
Instructies
Courgettetorentjes
Courgettetorentjes
Ingrediënten
Instructies