Chocolademoelleux

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Patisserie
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 60 g Bloem
  • 2 stuks Ei
  • 100 g Suiker
  • 110 g Boter
  • 100 g Chocolade
  • 2 stuks Eidooier

Instructies
 

  • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
  • Neem de eieren en meng ze volledig met de helft van de suiker. Doe hetzelfde met de dooiers en de andere helft van de suiker.
  • Zeef de bloem in de mengkom en klop het geheel goed los tot je een homogene massa krijgt.
  • Smelt de chocolade samen met de boter en voeg ze toe aan het mengsel.
  • Giet het geheel in een gesloten spuitzak. Laat deze afkoelen in de koelkast, zodat het mengsel wat kan opstijven.
  • Bak de moelleux vlak voor het serveren. Tot zolang kan het beslag in de koelkast blijven liggen.
  • Laat de oven voorwerwarmen op 200°C. Hou de bakplaat apart.
  • Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens wat bloem over. Dat is belangrijk om de gebakjes later makkelijk los te maken uit de vorm.
  • Plaats de ringen op de bakplaat, op een vel bakpapier of een siliconenmatje. Spuit dan het beslag in de vormpjes. Let op: vul elke ring voor 2/3 met het beslag. Het gebak zal rijzen in de oven.
  • Bak de moelleux 6 à 10 minuten in de oven op 200 °C. 6 min voor zachte, lopende vulling, 10 min voor hardere vulling.
  • Maak de gebakjes voorzichtig los en zet er ééntje op elk dessertbord. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
  • Serveer de warme moelleux met een bol kaneel-ijs en/of een beetje vers rood fruit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bros reep

Porties 10

Ingrediënten
  

  • 20 cl Zonnebloemolie
  • 10 g Cacaoboterpoeder
  • 250 g Chocolade

Instructies
 

  • Smelt de chocolade, de cacaoboter en de zonnebloemolie tot een gladde massa. Doe het mengsel in de kidde. Plaats de kidde kort in een bak met heet water om afkoelen van de couverture te voorkomen. Breng de gaspatronen een voor een aan en schud kort voor gebruik.
  • Spuit de massa leeg in een bak in de vacumeermachine. Leg rondom ijsblokjes of koelelementen om zo extra koude lucht rondom te bak te creëren.
  • Leg rondom ijsblokjes of koelelementen om zo extra koude lucht rondom te creëren. Zet de machine aan. Sluit de klep van de machine. Vacumeer de chocolademassa kort tot een laag kookpunt van 70 º C. Zet hierna de vacumeermachine meteen stop. Laat de chocolademassa niet hoger dan 2 cm komen. Laat de chocolademassa 1,5 uur laten rusten voordat deze wordt gesneden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nasi kuning tumpeng

Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 125 ml Kokosmelk
  • 1 stuks Citroengras
  • 600 g Rijst, witte
  • 3 stuks Salamblaadjes
  • 1 cm Kunyit

Instructies
 

  • Schil en rasp of maal de kunyit en druk het sap eruit. Was de rijst in koud stromend water en laat uitlekken. Kneus en knoop de sereh. Doe de rijst in een pan en giet er de santen en wam water over tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg de sereh, de salamblaadjes, zout en het kunyitsap toe. Breng aan de kook en laat gedurende 8 minuten in een open pan koken. Roer de rijst met een houten lepel, draai het vuur laag en laat rustig koken tot het vocht verdampt is. Doe de rijst in een stoompan en stoom met deksel de rijst gaar. Serveer de rijst in de vorm van een spitse kegel, gegarneerd met bloemen en/of cresses.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pepdrank

Gang Sappen
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 4 takje Waterkers
  • 10 blaadjes Spinazie
  • 5 stuks Wortelen
  • 4 stuks Raapstelen

Instructies
 

  • Schraap de wortels en snijd in stukken. Was de spinazie, raapstelen en waterkers en laat goed uitlekken. Pers in de sapcentrfuge. Rol de spinazieblaadjes op om ze door de trechter te drukken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Aardbeien gemarineerd met basilicumsiroop

Gang Nagerecht
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 3 cl Limoncello
  • 0,25 bosje Lavendel
  • 150 g Mascarpone
  • 250 g Aardbeien
  • 80 g Basilicum
  • 50 cl Suikersiroop
  • 100 g Vanilleijs

Instructies
 

  • Basilicum siroop. Verwarm de suikersiroop tot 65 graden in de thermomixer. Doe er dan de blaadjes basilicum bij en blend tot het geheel een egale vloeistof is. Laat afkoelen en passeer door een fijne zeef. Zet dan weg tot gebruik. Aardbeien. Maak van de lavendel en water met suiker een marinade. Giet deze over de schoongemaakte, maar nog met kroontje eraan, aardbeien en laat een uurtje staan. Giet dan af en haal dan pas de kroontjes eraf. Mascarpone. Meng de mascarpone met een scheutje limoncello en zet weg tot gebruik. Service. Pak een diep bord en leg hierop de mascarpone, vanilleijs met de aardbeien. Drapeer de basilicum siroop langs de mascarpone en maak af met een stengel lichte karamel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Aardbeien cocktail

Gang Sappen

Ingrediënten
  

  • 80 stuks Aardbeien
  • 30 stuks Appels

Instructies
 

  • Was de vruchten, snijd de appel in stukken doe ze in de slowjuicer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Muesli ontbijt

Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Peren
  • 1 stuks Appels
  • 4 el Rozijnen
  • 3 el Amandelen
  • 1,5 el Kokos
  • 130 g Havervlokken
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 0,5 el Maanzaad
  • 2 el Honing
  • 1 stuks bananen
  • 0,5 el Kokossiroop

Instructies
 

  • Rooster eerst de amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur of in de oven op 160 graden goudbruin. Blijf erbij, want als ze eenmaal bruin worden, gaat het snel. Laat afkoelen en hak ze in grove stukjes met een mes. Niet in de keukenmachine, want dan wordt het een te fijne massa. Rooster de havervlokken goudbruin in een droge koekenpan. Voeg de kokos toe en rooster nog 30 seconden. Haal van het vuur en doe over in een kom. Schep om met de amandelen, rozijnen en het fruit, voeg de kokossiroop en de honing toe. Doe over in een mooie schaal en zet naast de yoghurt op tafel. Kies voor het fruit wat er in het seizoen voorradig is. Pruimen, watermeloen, vijgen, dadels, granaatappels, bramen, appels, peren, aardbeien etc.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kersensap

Gang Sappen
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 50 g Kersen
  • 100 g Druiven, blauw

Instructies
 

  • Was de druiven en haal ze van de steeltjes. Ontpit de kersen en haal alles door de slowjuicer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Lelawar Bali

Gang Hoofdgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 3 stuks Chili peper
  • 2 stuks Sjalotje
  • 5 stuks Kemirinoten
  • 0,5 tl Kunyit
  • 8 el Kokos
  • 1 stuks Citroengras
  • 3 stuks Daon jeruk purut
  • 1 stuks Limoen
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 1 tl Trasi bakar
  • 3 teentje Knoflook
  • 6 stuks Bananenblad
  • 1 tl Jintan
  • 1 tl Ketoenbar

Instructies
 

  • Pof de fijn gehakte kemirinootjes in een “droge” pan. Pel en snipper 2 sjalotjes en 3 teentjes knoflook. Wrijf kemiri, deze sjalot, knoflook en de gesnipperde lombok samen met de trasi, de jintan en de ketumbar tot een gladde bumbu.
  • Verhit 1 el olie in een platte pan. Doe hierin de geraspte kokos en de kunyit. Bak de kokos goudgeel en laat afkoelen op een plat bord. Pel 2 sjalotjes en 3 teentjes knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Verhit in een wajan 1 eetlepel olie en fruit hierin de knoflook- en uiplakjes goudbruin en knapperig. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken (op keukenpapier).
  • Voeg aan deze olie een eetlepel olie toe en verhit. Fruit hierin de verkruimelde trasi en de gesnipperde ui. Voeg het gehakt, zout en versgemalen zwarte peper toe en roerbak dit gedurende 5 minuten tot een rulle massa. Voeg vervolgens de jeruk purut en de gekneusde en geknoopte serehstengel toe en 150 ml kippenbouillon (van een blokje). Breng op temperatuur en laat in pakweg 15 minuten gaar en “droog” worden.
  • Verwijder de jeruk purut en de sereh en voeg 5 eetlepels van de kokos toe. Sprenkel het sap van een limoen en strooi 1 in ovale plakjes gesneden bosui erover en roerbak gedurende 5 minuten.
  • Verwarm het bananenblad en snijd een passende cirkel uit voor op de bodem van de serveerschaal. Trek hierover een brede streep van de resterende kokos. Leg het gehakt in een berg op het midden en strooi hierover de gefruite plakjes sjalot en knoflook. Maak op met ovaal gesneden plakjes bosui en eetbare bloemetjes of cresses, bijvoorbeeld viooltjes en/of sechuan cress.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pindasaus kipsate

Gang Sauzen

Ingrediënten
  

  • 1 tl Peper, zwart
  • 1,5 tl Ketoenbar
  • 1 el Bruine suiker
  • 1 el Limoensap
  • 3 el Vissaus
  • 3 el Koriander
  • 325 ml Kokosmelk
  • 2 stuks Sjalotje
  • 1 el Gember
  • 1 stuks Chili peper
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 150 ml Pindakaas

Instructies
 

  • Verhit de olie in een wok boven matig vuur. Voeg de knoflook, rode peper, gember en sjalotjes toe en fruit ze in 3 tot 5 minuten diep goudbruin. Zet het vuur lager zodat de knoflook en de sjalotten kunnenkarameliseren zonder te verbranden. Roer er de pindakaas doorheen en verhit deze 1 minuut. Voeg de rest van de ingredienten toe en laat de sauas al roerend 3 tot 5 miuten zachtjes koken tot hij dik en geurig is. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!