Crepe Suzette

Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Flensjesbeslag

  • 2 stuks Eieren
  • 2,5 dl Melk
  • 100 g Bloem
  • 1,2 dl Maiskiemolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Poedersuiker

Sinaasappelroomijs

  • 2,5 dl Room
  • 2,5 dl Sinaasappelsap
  • 0,5 stuks Vanillestokje
  • 6 stuks Eidooier
  • 150 g Suiker

Saus

  • 100 g Suiker
  • 20 g Boter
  • 2 stuks Sinaasappel Voor het sap
  • 1 stuks Citroen
  • 1 el Grand Marnier
  • 2 stuks Sinaasappel voor de partjes

Instructies
 

Flensjesbeslag

  • Meng alle ingredienten tot een mooi glad, klontvrij beslag. Verhit kleine koekenpannetjes, laat hierin een klontje boter smelten en verdeel hierin een dun laagje beslag. Bak de flensjes aan beide kanten mooi egaal bruin.

Sinaasappelroomijs

  • Breng de room samen met het sinaasappelsap en het gespleten vanillestokje langzaam aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker luchtig in een kom. Giet het roommengsel langzaam op de eidooiers, ondertussen goed roeren. Giet dit terug in de pan, laat het op zacht vuur langzaam garen, tot 82 graden en blijf goed roeren. Giet de gebonden saus door een zeef en laat afkoelen, liefst op ijs. Als het mengsel goed koud is, in de ijsmachine draaien tot roomijs. Uit de machine scheppen en in de vriezer bewaren, goed afdekken.

Sinaasappelsaus

  • Smelt de boter in een sauspannetje, voeg de suiker toe en laat deze licht karameliseren. Haal ondertussen van de sinaasappels de schil en snijd hier de partjes uit met een scherp mesje. Haal de pitjes uit de partjes. Blus de karamel af met het sap van de sinaasappels en van de citroen. Voeg de sinaasappelschilletjes hierbij. Laat de saus een beetje inkoken.

Afmaken

  • Leg nu een voor een de flensjes in de saus en vouw ze op, zodat de flensjes opgevouwen in de pan liggen. Laat alles goed heet worden, voeg de Grand Marnier en de sinaasappelpartjes toe en laat alles flamberen door de pan schuin tegen de vlammen te houden. Verdeel de flensjes over de borden, verdeel de saus over de flensjes en geef het ijs erbij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept