Tomaatjestaart

Gang Bijgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 260 g Briseerdeeg of bladerdeeg
  • 4 el Rijst. witte
  • 6 el Mosterd
  • 2 el Room
  • 500 g Kerstomaatjes Half gekonfijt
  • 6 blaadjes Basilicum

Instructies
 

Bodem

  • Rol het deeg tot een ronde schijf van 3 mm dikte. Bekleed hiermee een taartring van 20cm doorsnee en 3,5 mm diep. Prik het deeg in en zet een half uur in de koeling.
  • Verwarm de oven op 190ºC en bak de bodem 40 minuten blind. Hij moet volledig gaar zijn. Haal de vulling er dan uit en op 170ºC nog 15 minuten bakken. Laat dan geheel afkoelen.

Vulling

  • Kook de rijst gaar in water en zout. Laat dan afkoelen. Roer er de mosterd en room door. Voeg zout en peper toe en verdeel het rijstmengsel over de taartbodem.
  • Schep de tomaatjes over de rijst. Bestrooi alles met basilicum. Serveer op kamertemperatuur met wat sel de mer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept