Risotto aux épices

risotto, serveren in een crèpe, met sauce au Sherry.
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 2 min
Gang Voorgerecht gevogelte
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 3 dl Kippenbouillion
  • Zeezout grof zeezout
  • Peper zwarte peper
  • 2 el Olijfolie
  • 1 stuks Ui fijn gehakt
  • 2 teentje Knoflook gepeld en gehakt
  • 1 stuks Kaneelstokje
  • 2 stuks Laurierblaadjes
  • 100 g Rijst, risotto
  • 1 dl Vermouth droge
  • 0,5 dl Sherry
  • 20 g Boter
  • 10 g Parmesaanse kaas vers geraspt
  • 5 el Mascarpone

Instructies
 

  • Verwarm de kippenbouillon en controleer of deze goed op smaak is.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime pan en smoor hierin op laag vuur de ui.
  • Voeg de knoflook en laurierblaadjes toe en roer goed.
  • Voeg de rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de vermouth, sherry en kaneelstokje toe en breng aan de kook totdat het vocht geabsorbeerd is door de rijst.
  • Voeg beetje bij beetje de warme kippenbouillon toe over laag vuur onder voortdurend roeren. Zorg dat de bouillon helemaal door de rijst is geabsorbeerd.
  • Verwijder het kaneelstokje.
  • Schep de boter, parmezaanse kaas en de mascarpone er door heen. Niet te lang roeren, het mengsel moet romig zijn.

Voor het serveren

  • Leg iedere crêpe in een beboterd kopje of ramequin.
  • Schep hier de risotto in en vouw de uiteinden van de crèpe eroverheen.
  • Dek af met plasticfolie en verwarm in een stoompan.
  • Keer om op een bord en serveer met de sherrysaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept