Risotto aux épices
risotto, serveren in een crèpe, met sauce au Sherry.
Ingrediënten
- 3 dl Kippenbouillion
- Zeezout grof zeezout
- Peper zwarte peper
- 2 el Olijfolie
- 1 stuks Ui fijn gehakt
- 2 teentje Knoflook gepeld en gehakt
- 1 stuks Kaneelstokje
- 2 stuks Laurierblaadjes
- 100 g Rijst, risotto
- 1 dl Vermouth droge
- 0,5 dl Sherry
- 20 g Boter
- 10 g Parmesaanse kaas vers geraspt
- 5 el Mascarpone
Instructies
- Verwarm de kippenbouillon en controleer of deze goed op smaak is.
- Verwarm de olijfolie in een ruime pan en smoor hierin op laag vuur de ui.
- Voeg de knoflook en laurierblaadjes toe en roer goed.
- Voeg de rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Voeg de vermouth, sherry en kaneelstokje toe en breng aan de kook totdat het vocht geabsorbeerd is door de rijst.
- Voeg beetje bij beetje de warme kippenbouillon toe over laag vuur onder voortdurend roeren. Zorg dat de bouillon helemaal door de rijst is geabsorbeerd.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Schep de boter, parmezaanse kaas en de mascarpone er door heen. Niet te lang roeren, het mengsel moet romig zijn.
Voor het serveren
- Leg iedere crêpe in een beboterd kopje of ramequin.
- Schep hier de risotto in en vouw de uiteinden van de crèpe eroverheen.
- Dek af met plasticfolie en verwarm in een stoompan.
- Keer om op een bord en serveer met de sherrysaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!