Paprikasaus

Gang Sauzen
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 3 stuks Paprika, rood
  • 1 scheut Olijfolie
  • 1 dl Groentebouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika’s in een braadslee, schenk er olijfolie over en bestrooi ze met een beetje zeezout. Zert de breedslee in de oven. Keer de paprika’s af en toe om.
  • Haal de paprika’s uit de oven als ze rondom zwart geblakerd zijn. Doe ze 10 minuten in een plastic zak. Verwijder dan het zwarte vel en de zaadlijsten.
  • Leg de stukken paprika in een pan met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat de bouillon een minuut of 5 op hoog vuur doorkoken. Pureer het mengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Fonduta

Gang Sauzen
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 40 g Boter
  • 25 g Bloem
  • 2,5 dl Melk, vol
  • 125 g Fontina in stukjes
  • 0,25 borrelglas Cognac

Instructies
 

  • Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat het geheel op laag vuur 1 minuut zachtjes koken, maar niet kleuren.
  • Doe de koude melk in 1 keer erbij en klop tot de roux is opgelost en de saus gebonden. Voeg de Fontina toe en roer de cognac erdoor. Roer tot de massa egaal is. Laat de saus nog een half uur au bain marie garen. Breng op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Spinaziesalade

Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

Dressing

  • 185 ml Olijfolie
  • 30 stuks Kappertjes
  • 6 teentje Knoflook

Salade

  • 250 g Spinazie
  • 170 g Rucola
  • 1 scheut Azijn, rode wijn
  • 1 scheut Olijfolie
  • 24 stuks Olijven, zwart
  • 6 stuks Tomaat, gedroogd
  • 30 g Parmesaanse kaas

Instructies
 

  • Dressing: Verwarm de ingrediënten op laag vuur. Haal na 8 minuten, of als de knoflook begint te kleuren, van het vuur. De hete olie gaart de knoflook en de kappertjes nog na.
  • Salade. Schep de spinazie en de rucola om met een beetje zout, olijfolie en rode wijnazijn. Verdeel de aangemaakte salade over borden, of doe in een grote schaal. Leper de knoflooksaus over de sla en verdeel de olijven en de tomaten hierover. Garneer met krullen Parmezaanse kaas en versgemalen peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Quiche met kaas en champignons

Gang Aperatief
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

deeg

  • 250 g Bloem
  • 150 g Boter
  • 1 tl Zout
  • 1 mespunt Suiker
  • 1 stuks Eieren
  • 1 el Melk

vulling

  • 250 g Champignons
  • 3 dl Slagroom
  • 1 stuks Eieren
  • 3 stuks Eidooier
  • 140 g Gruyere
  • 1 mespunt Nootmuskaat

Instructies
 

Bodem

  • Doe de bloem in een grote kom, snij er met twee messen de koude boter door. Zorg ervoor dat er een korrelige massa ontstaat. Klop een ei los en voeg het toe aan het deeg. Voeg ook het zout toe en roer er met een vork zoveel ijswater door dat er een deegbal ontstaat die samenhangend maar niet nat is. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven plank tot een ronde lap waarmee we de vormpjes kunnen bekleden. Beboter de vormen, bekleed ze met deeg en zet ze een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Pak het deeg uit de koelkast en prik in met een vork. Vul de vorm met bakpapier en harde bonen. Bak de bodem dan 15 minuten blind in de oven. Haal er dan uit en laat wat afkoelen.

Vulling

  • Bak de champignons even in de boter, droog ze af en leg ze op de deegbodem, afgewisseld met stukjes gruyère kaas. Klop de overige eieren goed los en voeg zout, peper en de room toe. Giet dit mengsel op het met champignons en kaas bedekte deeg en zet de vorm dan in een voorverwarmde oven van 170ºC. Bak ongeveer 25 minuten. Laat de taartjes afkoelen en dien ze warm op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Garnalen in chocoladesaus

Gang Aperatief
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 stuks Garnalen grote
  • 1 el Bloem gekruid
  • 1 el Sherry
  • 1 stuks Sinaasappelsap
  • 20 g Chocolade
  • 2 el Olijfolie
  • 2 teentje Knoflook
  • 10 g Gember
  • 1 stuks Rode peper zonder zaadjes

Instructies
 

  • Pel de garnalen en laat de staartjes eraan zitten. Maak een ondiepe snee aan de rugzijde en wip voorzichtig het darmkanaaltje eruit. Leg de garnalen met de onderkant naar boven en snijd ze met een scherp mes voorzichtig van kop tot staart. Snijd ze bijna, maar niet helemaal, doormidden. Druk de garnalen goed plat, bestuif ze met de gekruide bloem en zet apart. Verwarm de sherry en het sinaasappelsap. Haal het warme mengsel van het vuur en smelt de chocolade er al roerend in. Verhit de olie en bak de knoflook, gember en de peper goudbruin. Haal het mengsel met een schuimspaan eruit en zet apart. Bak de garnalen, met het snijvlak naar beneden, 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn en roze randjes hebben. Keer ze en bak nog 2 minuten. Doe het knoflookmengsel terug in de pan en schenk de chocoladesaus erbij. Verwarm ong 1 minuut en schep de garnalen erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Olijf-ansjoviskoekjes

Gang Aperatief
Porties 40

Ingrediënten
  

  • 120 g Bloem
  • 120 g Boter Koud, in blokjes
  • 120 g Manchego
  • 50 g Ansjovis in stukjes gesneden
  • 50 g Olijven, zwart
  • 0,5 tl Cayennepeper

Instructies
 

  • Doe de bloem, boter, kaas, cayennepeper, ansjovis en olijven in een keukenmachine en meng alles tot een stevig deeg. Wikkel het deeg losjes in plastic folie en leg 20 minuten in de koeling. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit in een dunne plak op een met bloem bestoven vlak. Snijd het deeg in lange repen van 5 cm breed. Snijd elke reep in driehoekjes. Leg ze op een met bakpapier beklede pakplaat en laat ze in 8 - 10 minuten goudbruin worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Sla wassen, de bosui schoonmaken en fijn snijden. Vervolgens de citroenschil schoonboenen en raspen. Roomkaas en bosui met citroenrasp gladroeren. Breng het geheel op smaak met peper. Besmeer de helft van de boterhammen dun met roomkaas. Verdeel de sla en de plakken zalm erover. Besmeer de andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas en leg dit op met zalm belegde sandwiches. Verwijder de korstjes van de boterhammen en snijd ze diagonaal doormidden.

Sandwich met zalm

Gang Voorgerecht vis
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 bosje Rucola
  • 8 sneetje Witbrood
  • 100 g Zalm, gerookt
  • 0,5 stuks Citroen
  • 100 g Roomkaas
  • 1 Stengel Bosui

Instructies
 

  • Sla wassen, de bosui schoonmaken en fijn snijden. Vervolgens de citroenschil schoonboenen en raspen. Roomkaas en bosui met citroenrasp gladroeren. Breng het geheel op smaak met peper. Besmeer de helft van de boterhammen dun met roomkaas. Verdeel de sla en de plakken zalm erover. Besmeer de andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas en leg dit op met zalm belegde sandwiches. Verwijder de korstjes van de boterhammen en snijd ze diagonaal doormidden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Banketbakkersroom

Crème patissiere
Gang Patisserie
Porties 800 gram

Ingrediënten
  

  • 500 ml Melk
  • 0,25 stuks Vanillestokje
  • 5 stuks Eidooier
  • 125 g Suiker
  • 25 g Bloem
  • 25 g Maizena

Instructies
 

  • De melk en het vanillestokje op laag vuur tegen de kook aanbrengen. Van het vuur nemen en enigszins laten afkoelen. De eidooiers met de suiker kloppen en de bloem en de maizena erdoor roeren. Het vanillestokje verwijderen en de melk door het eimengsel roeren. De vla terugschenken in de pan en al roerend op laag vuur aan de kook laten komen. Onder voortdurend roeren 1 minuut doorkoken. Afgedekt met plasticfolie laten afkoelen en voor gebruik even doorkloppen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pate sucree

Gang Patisserie
Porties 350 gram

Ingrediënten
  

  • 200 g Bloem
  • 100 g Boter
  • 40 g Suiker
  • 2 stuks Eidooier
  • 0,25 tl Vanille essence

Instructies
 

  • De bloem boven een kom zeven en de boter erdoor wrijven. Met een vork dooiers en vanille-essence vermengen, het mengsel bij de droge ingredienten doen en snel tot een deeg kneden. Het deeg 30 minuten koel wegzetten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Tartelettes met witte chocolade en frambozen

Gang Patisserie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 6 stuks Tartelettebodems. 5 -7 cm doorsnede
  • 40 g Frambozen
  • 180 g Chocolade. wit
  • 20 g Boter
  • 90 ml Room
  • 6 tl Frambozenjam

Instructies
 

  • Prak de frambozen fijn en druk ze door een zeef om de pitjes te verwijderen. Zet weg. Doe de witte chocolade en de boter in een vuurvaste kom. Breng de room in een steelpan aan de kook. Giet de hete room direct over de chocolade en boter en roer met een pannenlikker tot het een gladde, glanzende massa is. Schep direct de frambozenjam in de tartelettevormpjes. Giet daarna heel rustig de ganache erop. Hij moet vrijwel tot de rand van de vormpjes komen. Schep in het midden van elk taartje een klein beetje frambozencoulis, niet meer dan een halve theelepel. Trek van daaruit met de punt van een mes of prikker een spiraal over de bovenkant. Zet de tartelettes voorzichtig in de koelkast en laat ze opstijven. Haal ze minstens 30 minuten voor het opdienen eruit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!