Aardappeltaart met kappertjes en rozijnen

Bereidingstijd 1 min
Totale tijd 1 min
Gang Bijgerecht
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg Aardappelen stevige. niet snel uit elkaar vallend
  • 3 stuks Eieren
  • 3 dl Melk, vol
  • 1 dl Room
  • 50 g Rozijnen
  • 2 teentje Knoflook fijngehakt
  • 2 el Kappertjes
  • 4 el Boter
  • 100 g kaas geraspt. jong belegen
  • 4 takje Rozemarijn
  • Zeezout
  • Peper
  • 0,5 teentje Knoflook

Instructies
 

  • Een variant op pommes dauphinois. Laten we het pommes a la romana noemen. Of pommes a la tao. ‘What’s in a name’ als alles in het gerecht is. De nederige aardappel verheven tot het hemelbed waarop zoete rozijnen en zoute kappertjes hun huwelijk inzegenen. Snijd de aardappels in zeer dunne schijfjes. Spoel ze af onder koud stromend water en droog ze af met een theedoek of met keukenpapier. Klop de eieren goed los in een kom en meng er de melk, de room, de fijngehakte rozijnen, knoflook, kappertjes, peper en zout door. Wrijf een grote vierkante ovenschaal in met een knoflookteentje Beboter bodem en wanden. Giet wat van het melk-eimengsel op bodem. Leg de schijfjes aardappel in mooie rijen en bedek deze met de vloeistof. Bestrooien met kaas en wat rozemarijn. Herhaal dit tot alle aardappels gebruikt zijn. Wat klontjes boter erop, een takje rozemarijn en vervolgens bakken in een voorverwarmde oven op 220 graden tot de aardappels zacht zijn en de bovenzijde goudbruin ziet (ca. 35 tot 40 minuten).
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept