Steak tagliata

Gang Hoofdgerecht vlees
Porties 4

Ingrediënten
  

dressing

  • 1.2 dl Olijfolie
  • 600 g Entrecote
  • 3 teentje Knoflook gepeld en geplet
  • 4 takje Rozemarijn
  • 2 reep Citroenschil
  • 50 ml Citroensap
  • 60 g Rucola
  • 40 g Parmesaanse kaas geschaafd

Instructies
 

  • Bestrooi de entrecotes met wat zout.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg een dun laagje olie toe en verhit tot er rook vanaf komt.
  • Leg de entrecotes dan in de hete pan. Draai ze om de 20 seconden om en doe dit 2-3 minuten. Haal dan uit de pan en laat op een rooster de sappen op een bord lopen. Dek af met alu-folie om warm te houden.
  • Haal de pan van het vuur en giet het meeste vet eruit, maar verder niet schoonmaken. Laat de pan een paar minuten afkoelen en voeg dan de olijfolie toe. Voeg knoflook en de takjes rozemarijn toe. Haal de repen citroenschil tussen duim en wijsvinger door om de olie te laten vrijkomen en voeg dit toe aan de pan. Laat het mengsel 5 minuten trekken terwijl het vlees ligt te rusten. Voeg het citroensap toe. Giet de dressing door een zeef en voeg de vleessappen er aan toe.
  • Snijd het vlees met een scherp mes in 5 mm dikke plakken. Bestrooi het zout en versgemalen peper en verdeel het over de borden. Lepel de helft van de dressing erover.
  • Meng de rucola met de resterende dressing en verdeel over het vlees. Bestrooi alles met geschaafde parmezaanse kaas en grof zeezout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Coquilletartaar met witte chocolade

Gang Voorgerecht vis
Porties 6

Ingrediënten
  

Garnalenolie

  • 2 dl Olijfolie
  • 400 g Garnalen hele rauw en ongepeld
  • 0,5 stuks Knoflook gehakt

Schuim

  • 20 ml Arachide olie
  • 150 g Wortelen in plakjes gesneden
  • 50 g Prei alleen het wit. dunne ringen
  • 30 g Venkel dunne repen
  • 45 g Champignons dunne plakken
  • 15 stuks Peperkorrels
  • 0,5 stuks Sjalotje dunne ringen
  • 0,5 tl Korianderzaad
  • 70 ml Vermouth
  • 1 takje Peterselie
  • 2 dl Visbouillon ingekookt tot 50 ml
  • 1,35 dl Slagroom
  • 1,5 dl Melk
  • 30 g Chocolade. wit gehakt plus extra schaafsel

Coquiletartaar

  • 6 stuks Sint Jaobs mosselen brunoise 5 mm
  • 10 g Citroen brunoise 2 mm
  • 1,5 tl Bieslook gehakt
  • 3 tl Walnotenolie
  • 0,25 tl Sherryazijn

Afmaken

  • 6 stuks Sint Jaobs mosselen in 3 pakjes
  • 30 g Kaviaar, zwart
  • 12 Stengel Erwtenscheuten

Instructies
 

Garnalenolie

  • Verhit de olie in een grote pan tot het zeer heet is. Leg de garnalen in de pan, haal hem van het vuur en schud tot de garnalen roze zijn. Laat ze in de olie afkoelen, giet ze af en houd de olie achter. De garnalen gebruiken we verder niet, maar je kunt ze gewoon opeten.

Schuim

  • Verhit de olie op matig vuur in een pan. Voeg de fijngesneden groenten, knoflook, peperkorrels en korianderzaad toe en bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Voeg de vermout toe en laat op matig vuur inkoken tot hij stroperig is. Voeg peterselie, visbouillon, slagroom en melk toe. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het van het vuur af afkoelen. Zeef het in een schone pan.

Coquilletartaar

  • Meng de coquilles met de ingelegde citroen (of citroensap), bieslook, walnotenolie, azijn en het zout. Verdeel het mengsel met behulp van een kleine ringvorm (5 cm) over de borden.

Afmaken

  • Warm het schuim zachtjes op en roer de gehakte chocolade erdoor tot hij smelt. Voeg zout toe. Giet wat olie op een bord en doop de coquilleplakjes erin. Kruid ze met zout en bak ze kort aan in een hete, droge pan. Leg de coquillerondjes met de gebakken kant omhoog op de tartaar en garneer ze met kaviaar, erwtenscheuten en chocoladeschaafsel. Maak het chocoladeschuim schuimig met de staafmixer en giet het schuim om de tartaar. Sprenkel wat garnalenolie op het schuim en dien direct op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Mosterdijs

Porties 8

Ingrediënten
  

  • 3,6 dl Melk, vol
  • 140 g Rietsuiker
  • 8,4 dl Slagroom
  • 35 g Melkpoeder
  • 120 g Mosterd, zaanse
  • 10 g Mosterd, engels

Instructies
 

  • Verwarm de melk, suiker, slagroom en melkpoeder op matig vuur en klop het geheel tot het melkpoeder volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur en schenk het mengsel in een kom. Laat de kom op een grotere kom met ijskoud water afkoelen. Voeg dan de 2 soorten mosterd toe en klop het geheel goed door.Schenk het mengsel in de ijsmachine terwijl de platte menghaak draait. Zet het ijs in de vriezer en haal het er 20 minuten voor gebruik uit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Rodewijnmayonaise

Gang Bijgerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Eidooier
  • 10 g Mosterd Dijon
  • 90 ml Arachide olie
  • 10 ml Azijn, rode wijn
  • 15 ml Wijn, rood

Instructies
 

  • Maak de mayonaise. Meng de eidooier en mosterd in een kom en klop langzaam de olie erdoor, tot het geheel stijf is. Roer er dan de azijn en rode wijn door. Dek de mayonaise af met plasticfolie en zet weg in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Rode kool gazpacho met mosterdijs

Gang Soepen
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Rode kool
  • 1 sneetje Witbrood
  • 30 mespunt Azijn, rode wijn
  • 0,25 stuks Komkommer
  • 4 bolletjes Mosterdijs
  • 20 g Rodewijnmayonaise

Instructies
 

  • Verwijder de witte kern van de kool en verwerk driekwart van de kool in een sapcentrifuge. 2,5 dl sap per 4 personen af. Doe het sap met het brood in een kom en zet het 2 uur in de koelkast. Giet het sap via een met kaasdoek bedekte zeef in een kom. Druk met een soeplepel zo veel mogelijk sap uit het brood. Uit het brood komt zetmeel vrij waardoor het sap indikt.) Gooi het brood dan weg. Verwerk vlak voor het opdienen de resterende kool tot sap en zeef dit bij de rest van het koolsap. Meng met een staafmixer de mayonaise door het sap en breng de soep op smaak met azijn en zout. Leg wat komkommerblokjes in elke soepkom en schep hier een klein bolletje ijs op. Giet de gazpacho aan tafel rond het ijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bramensaus

Gang Sauzen
Porties 15

Ingrediënten
  

  • 250 g Bramen
  • 65 g Suiker
  • 0,5 stuks Citroensap
  • 1 dl water

Instructies
 

  • Zet het water op met suiker. Voeg de bramen toe en dan het citroensap. Laat koken tot de bramen zacht zijn. Maak er met een vork een saus van.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Flensjes met vanillecreme

Gang Nagerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1,5 dl Melk
  • 60 g Meel
  • 2 stuks Eieren

Instructies
 

  • Meng alle ingredienten voor de flensjes. Bak ze in een kleine koekenpan en houd warm voor het opdienen.
  • Voor het opdienen: besmeer elk flensje met de vanillecreme en rol ze op. Leg op een verwarmd bord en schenk er de saus over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Steranijsespuma

Gang Sauzen
Porties 15

Ingrediënten
  

  • 1 dl Melk
  • 0,5 dl Room
  • 3 stuks Steranijs
  • 30 stuks Viooltjes

Instructies
 

  • Breng de melk en de room tegen de kook aan, samen met de steranijs. Laat een half uurtje trekken, tegen de kook aan.
  • Haal tegen het einde de kruiden uit de melk en doe de warme vloeistof in de kidde. Zet de kidde in een pan heet water om warm te houden voor het opdienen.
  • Spuit wat anijsroom op het bord en garneer met een steranijs en enkele viooltjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hak de bieslook fijn en vermeng met de roomkaas.
Ontpit de dadels en vul ze met roomkaas.

Dadels met roomkaas

Gang Aperatief
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Dadels
  • 5 g Roomkaas
  • 1 takje Bieslook

Instructies
 

  • Hak de bieslook fijn en vermeng met de roomkaas. Ontpit de dadels en vul ze met roomkaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

leo-_mg_9637-1

Haringbonbons

Gang Aperatief
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Haring
  • 0,5 stuks Appels Granny Smith
  • 80 g Bieten
  • 2 el Olijfolie
  • 1 bosje Bieslook
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies
 

  • Snij de haringen heel fijn.
  • Schil de rode biet en snij heel fijn.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de helft van de appel in heel kleine stukjes.
  • Idem met het roggebrood.
  • Alle ingrediënten + de olijfolie goed mengen. Proeven en op smaak brengen met zout en peper En wat je verder lekker lijkt. Misschien wat citroensap? Of een sjalotje?
  • Van dit mengsel balletjes draaien, tenminste 24.
  • De bieslook fijn snijden en de balletjes hierin rollen tot ze aan alle kanten bedekt zijn met bieslook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!