Appelrijst

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Vedisch
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 250 g Basmatirijst
  • 150 g suiker
  • 2 draad Saffraan wordt in 2 keer toegevoegd
  • 2 stuks Appels
  • 1 l water kokend
  • 3 el Ghi
  • 1 stuks Kaneelstokje
  • 6 stuks Kruidnagels
  • 6 stuks Cardemon
  • 3 stuks Laurierblaadjes
  • 50 g Pistachenoten doormiddengehakt
  • 50 g Raisins

Instructies
 

  • Was de rijst en laat uitlekken
  • Maak een siroop door per 150 g suiker 4 dl water en de helft van de saffraan 30 min boven een matig vuur te laten inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume.
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit, snijd de appels in kleine blokjes.
  • Verhit de Ghi en bak hierin al roerend geburende 2 minuten kaneelstokjes, kruidnagels, cardemompitten (heel) en laurier. Strooi er dan de rijst bij en bak nog een paar minuten. Voeg er dan de rest van het kokend water bij en breng aan de kook.
  • Roer de overige draadjes saffraan erdoor, zet het deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 20 minuten. Haal de pan daarna van het vuur.
  • Maak een gat in het midden van de rijst en doe daar de appelstukjes in met een scheutje van de siroop. Voeg de doormidden gehakte pistachenoten en rozijnen toe en dek het gat weer af met rijst. Giet de rest van de siroop over de rijst.
  • Laat alles afgedekt nog 15 minuten zachtjes doorkoken tot de rijst helemaal gaar is. Voeg desnoods nog een glaasje heet water toe als de rijst te droog dreigt te worden.
  • Verwijder de hele specerijen en meng alles voorzichtig met een vork.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept