Bramensaus

Gang Sauzen
Porties 15

Ingrediënten
  

  • 250 g Bramen
  • 65 g Suiker
  • 0,5 stuks Citroensap
  • 1 dl water

Instructies
 

  • Zet het water op met suiker. Voeg de bramen toe en dan het citroensap. Laat koken tot de bramen zacht zijn. Maak er met een vork een saus van.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Flensjes met vanillecreme

Gang Nagerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1,5 dl Melk
  • 60 g Meel
  • 2 stuks Eieren

Instructies
 

  • Meng alle ingredienten voor de flensjes. Bak ze in een kleine koekenpan en houd warm voor het opdienen.
  • Voor het opdienen: besmeer elk flensje met de vanillecreme en rol ze op. Leg op een verwarmd bord en schenk er de saus over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Steranijsespuma

Gang Sauzen
Porties 15

Ingrediënten
  

  • 1 dl Melk
  • 0,5 dl Room
  • 3 stuks Steranijs
  • 30 stuks Viooltjes

Instructies
 

  • Breng de melk en de room tegen de kook aan, samen met de steranijs. Laat een half uurtje trekken, tegen de kook aan.
  • Haal tegen het einde de kruiden uit de melk en doe de warme vloeistof in de kidde. Zet de kidde in een pan heet water om warm te houden voor het opdienen.
  • Spuit wat anijsroom op het bord en garneer met een steranijs en enkele viooltjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hak de bieslook fijn en vermeng met de roomkaas.
Ontpit de dadels en vul ze met roomkaas.

Dadels met roomkaas

Gang Aperatief
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Dadels
  • 5 g Roomkaas
  • 1 takje Bieslook

Instructies
 

  • Hak de bieslook fijn en vermeng met de roomkaas. Ontpit de dadels en vul ze met roomkaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

leo-_mg_9637-1

Haringbonbons

Gang Aperatief
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Haring
  • 0,5 stuks Appels Granny Smith
  • 80 g Bieten
  • 2 el Olijfolie
  • 1 bosje Bieslook
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies
 

  • Snij de haringen heel fijn.
  • Schil de rode biet en snij heel fijn.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de helft van de appel in heel kleine stukjes.
  • Idem met het roggebrood.
  • Alle ingrediënten + de olijfolie goed mengen. Proeven en op smaak brengen met zout en peper En wat je verder lekker lijkt. Misschien wat citroensap? Of een sjalotje?
  • Van dit mengsel balletjes draaien, tenminste 24.
  • De bieslook fijn snijden en de balletjes hierin rollen tot ze aan alle kanten bedekt zijn met bieslook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Albondigas

Gang Aperatief
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 230 g Gehakt. half om half
  • 4 stuks Lente-ui
  • 2 teentje Knoflook
  • 2 el Kaas. Parmezaanse
  • 2 tl Tijm
  • 1 el Olijfolie
  • 3 stuks Tomaat
  • 2 el Wijn, rood
  • 2 tl Rozemarijn
  • 1 snufje suiker

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een kom en voeg bosuitjes, knoflook, parmezaanse kaas, thijm en flink veel zout en peper toe. Meng alles goed en kneed balletjes van 20 g per stuk. Verhit de olijfolie ineen grote pan met dikke bodem en braad de gehaktballetjes ongeveer 5 minuten tot ze bruin zijn. Voeg de gehakte tomaten, wijn, rozemarijn en suiker toe, plus zout en peper indien nodig. Laat het geheel afgedekt circa 15 minuten sudderen tot de tomaatjes papperig en de balletjes gaar zijn. Proef, maak op smaak en serveer heet. Garneer met thijm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Frittata van broccoli

Gang Bijgerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 500 g Broccoli wilde
  • 10 stuks Eieren
  • 150 g Parmesaanse kaas geraspt
  • 2 dl Room
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 dl Fonduta

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de broccoli in roosjes waar nog een stukje steel aanzit. Snijd grotere stukken in de lengte in vieren of halveer ze, afhankelijk van de grootte. Brancheer de broccoli in ruim kokend water of in de stomer. Leg ze daarna snel in koud water om af te koelen. Laat goed uitlekken. Klop de eieren op en voeg de overige ingredienten toe. Vet een cakeblik in met boter. Giet eenderde van het eimengsel erin. Verdeel voorzichtig de helft van de broccoliroosjes op het mengsel. Doe dan weer eenderde van het eimengsel erin, de andere helft van de broccoliroosjes verdelen en als laatste het restje eimengsel voorzichtig uitgieten. Zet de vorm in de oven tot het gaar is, ongeveer 45 minuten. Een prikker moet droog zijn als je hem in de frittata prikt en er weer uithaalt. Neem uit de oven en laat 10 minuten rusten. Keer de frittata om op een schaal en snijd er mooie plakken van. Lepel er wat paprikasaus en een sliertje fonduta over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Broccoli, geroosterd met chilipeper

Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 g Broccoli
  • 120 ml Olijfolie
  • 4 teentje Knoflook in plakjes
  • 1 stuks Chili peper in dunne reepjes gesneden
  • 25 g Amandelen schaafsle. licht geroosterd

Instructies
 

  • Verdeel de broccloi in roosjes en laat aan elk roosje een stukje steel zitten. Vul een grote pan met water en breng het aan de kook. Doe dan de roosjes voor 2 minuten in het water, niet langer. Schep met een schuimspaan de roosjes uit het water en doe direct in koud water. Liefst ijswater. Laat uitlekken in een vergiet en laat goed droog worden. Schep in een kom de broccoli met 3 eetlepels olijfolie, royaal zout en peper en meng goed door elkaar. Laat een geribbelde grillpan op hoog vuur in ongeveer 5 minuten goed heet worden. Niet invetten. Rooster de broccoliroosjes in enkele porties tegelijk. Niet te dicht bij elkaar leggen. Keer zodra er grillstrepen ontstaan. Doe in een schaal. Doe intussen de overgebleven olie in een pan met de knoflook en chilipeper. Fruit ze op halfhoog vuur tot de knoflook goudbruin is. Ze garen van het vuur af nog na. Giet de olie met de knoflook en chilipeper over de broccoli en scep alles door elkaar. Serveer de groente lauw of warm. Je kunt er voor het serveren nog heel dunnen schijfjes citroen of geroosterde amandschaafsel over doen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kruimeltaart van rabarber en aardbei

Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Rabarber
  • 200 g Aardbei
  • 150 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 150 g Boter
  • 100 ml Crème fraiche

Instructies
 

  • Dit is een heel eenvoudig nagerecht dat warm of lauw wordt opgediend. Je kunt het varieeren met allerlei ander seizoensfruit, zoals appels, peren, perziken etc.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de rabarber en snijd hem in grove stukken. Spoel de aardbeien af onder de koude kraan en haal daarna het kroontje eraf. Snijd ze doormidden. Doe de rabarber en de aardbeien in een ovenvaste schaal of bakblik. Strooi er de suiker over en meng het even door elkaar.
  • Doe voor het kruimeldeeg alle ingredienten in een kom. Snijd met een mes de boter in kleine stukjes en verkruimel de boter samen met het meel en de suiker tot je de structuur krijgt van broodkruim. Dan moet je stoppen, anders wordt het een glad deeg. Strooi het kruimeldeeg dan over de rabarber en aardbeien en zet ongeveer 40 minuten in de oven, als hij mooi bruin gekleurd is, is hij goed. Controleer af en toe of het goed gaat.
  • Dien op in mooi gesneden stukjes met crème fraiche of slagroom. Garneer met wat verse aardbeien die je even in de suikerstroop doopt. Als je hebt, suikerstroop getrokken van lavendel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Visbouillon

Gang Soepen
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 2,5 l water
  • 1,5 kg Visgraten plus afsnijdsels van witte vis
  • 50 g Boter
  • 2 stuks Prei
  • 75 g Ui dunne ringen
  • 75 g Champignons dunne plakken
  • 2 dl Witte wijn
  • 1 stuks Bouquet garni
  • 0,25 stuks Citroen in schijfjes
  • 8 stuks Peperkorrels wit

Instructies
 

  • Spoel de graten en afsnijdsels af onder de koude kraan en laat ze dan uitlekken. Laat de boter smelten in een steelpan en laat er de groenten enkele minuten in zweten op een laag vuur. Voeg de graten en afsnijdsels toe, laat enkele minuten borrelen en giet er de wijn bij. Laat de wijn met tweederde inkoken en voeg dan het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager, schuim af en voeg het bouquet garni en de schijfjes citroen toe. Laat 25 minuten zachtjes trekken, waarbij je zonodig afschuimt. Voeg na 15 minuten de peperkorrels toe. Schep de bouillon door een fijnmazige zeef en laat hem zo snel mogelijk afkoelen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!