De meelsoorten en het zout in een grote kom mengen. Bij koud weer het meel even opwarmen in de oven.. Een kuiltje in het midden maken.
Melk met water in een kom doen, gist erboven verkruimelen, gladroeren en in het kuiltje schenken. Het meel geleidelijk door het vocht werken tot een enigszins zacht deeg ontstaat.
Op een met bloem bestoven aanrecht kneden, 5 minuten.
Terug in de kom doen, met folie afdekken en 1½ tot 2 uur laten rijzen tot het volume verdubbeld is.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht neerslaan, tot een bal vormen, door bloem rollen, op de ingevette bakplaat leggen en in een grote, iets opgeblazen afgesloten plastic zak 1 uur laten rijzen, tot het volume verdubbeld is. Het geeft niet als de bovenkant scheurtjes vertoont.
In tussen de oven voorverwarmen tot 230 graden. Een braadslee met water onder in de oven schuiven voor de stoom.
De deegbal met eens cherp mes inkerven, ruitjes. Het brood 25 - 30 minuten bakken tot het hol klinkt aan de onderkant. Op een rooster laten afkoelen.
Sla
Sla
Ingrediënten
Panir
Panir
Ingrediënten
Panirballetjes
Instructies
Kikkererwten met zongedroogde tomaten, koriander
Kikkererwten met zongedroogde tomaten, koriander
Ingrediënten
Instructies
Wortelsoep met gember en sinasappel
Wortelsoep met gember en sinasappel
Ingrediënten
Instructies
Tabouleh
Tabouleh
Ingrediënten
Instructies
Jonge gerookte bietjes met kleine uitjes
Jonge gerookte bietjes met kleine uitjes
Ingrediënten
citrusmarmelade
Instructies
Boerenpaté
Boerenpaté
Ingrediënten
Instructies
Pain de campagne
Pain de campagne
Ingrediënten
Instructies
Zwitsers boerenbrood
Zwitsers boerenbrood
Ingrediënten
Instructies
Hutspotkroketten
Hutspotkroketten
Ingrediënten
Instructies