Los de gist op in het water, roer tot het helemaal is opgelost.
Meng het meel en het zout goed door elkaar.
Meng het water dan langzaam door het meel tot een samenhangende bal.
Kneed het deeg goed door. Het deeg moet vochtig en soepel aanvoelen, maar mag niet meer plakken. Voeg eventueel nog wat water of meel toe.
Maak een bal en wikkel in een vochtige warme doek. Laat 30-45 minuten op een tochtvrije plaats rijzen tot het 1/3 in volume is toegenomen.
Verwijder de doek, druk het deeg plat en vorm een bal die je weer in een vochtige doek wikkelt. Laat 30-45 minuten rijzen tot het volume 1/3 is toegenomen.
Vet een bakblik in met olijfolie.
Haal het deeg uit de doek en druk het plat tot het de lengte heeft van het bakblik. Rol het deeg strak op en zorg ervoor dat er spanning op de oppervlakte komt te staan. Leg het deeg dan met de naad naar beneden in het bakblik en laat nog zeker 30 minuten narijzen tot het volume 1/3 is toegenomen.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Zet het bakblik dan in de oven en verlaag de temperatuur naar 200ºC. Bak het brood 35-40 minuten. Als het gaar is, klinkt het hol aan de onderkant als je erop klopt. Laat afkoelen op een rooster.
Venkeltaart
Venkeltaart
Ingrediënten
Runderribeye
Runderribeye
Ingrediënten
Volkoren brood
Volkoren brood
Ingrediënten
Instructies
Tarte tatin
Tarte tatin
Ingrediënten
Appelvulling
caramel
Saus
Deeg
Instructies
Appels
Deeg en bakken
Voor het serveren
Kippenbouillon
Kippenbouillon
Ingrediënten
Bouquet garni
Instructies
Poulet de Bresse rôti à la barigoule
Poulet de Bresse rôti à la barigoule
Ingrediënten
Instructies
Aardappel, salie en pancetta uit de oven
Aardappel, salie en pancetta uit de oven
Ingrediënten
Instructies
Pompoenbrood
Pompoenbrood
Ingrediënten
Instructies
Gepocheerde Tarbot
Gepocheerde Tarbot
Ingrediënten
Instructies
Sauce aux agrumes
Sauce aux agrumes
Ingrediënten
Instructies